Police Constable, Women police Constable Exam Questions and Answers 2015


1.Third Generation Computers are built with:

 a) Vacuum Tubes
 b) Transistors
 c) Integrated Circuits(ICs)
 d) VLSI

Ans:-Integrated Circuits(ICs).

2.Which of the following is not a Web Browser?

 a) Mosaic
 b) Opera
 c) Mozilla Firefox
 d) Redcliff

Ans:-Redcliff.
3.The act of creating misleading websites for the purpose of online theft is called:

 a) Spoofing
 b) Phishing
 c) Cheating
 d) Hacking

Ans:-Spoofing

4.The Indian Computer Emergency Response Team serves as:

 a) The National Nodal Agency in respect of Critical Information Infrastructure Protection
 b) The Cyber Regulations Advisory Authority
 c) The National Agency for incident response
 d) None of the above

Ans:-The National Nodal Agency in respect of Critical Information Infrastructure Protection.

5.GNU Privacy Guard (GPG) is:

 a) An intrusion detection system
 b) A cryptographic protocol providing communications security over the internet
 c) A firewall
 d) A cryptographic software which provides for key based asymmetric cryptography for encryption and authentification.

Ans:-A cryptographic software which provides for key based asymmetric cryptography for encryption and authentification..

6.The activity of creating sectors and tracks on a hard disk is called :

 a) Tracking
 b) Sectorng
 c) Plattering
 d) Formatting

Ans:-Formatting.

7.Which among the following is a malware programme that replicate itself inorder to spread to other computers?

 a) Computer virus
 b) Computer worm
 c) Trojan
 d) Rootkit

Ans:-computer worm.

8.What is the speciality of Windows NT?

 a) Supports real time processing
 b) Supports batch processing
 c) Supports multi processing
 d) Supports LAN and WAN

Ans:-Supports multi processing

9.The term used for transferring files from one computer to another computer or server:

 a) Download
 b) Decode
 c) Encode
 d) Upload

Ans:-Upload

10.Transferring (data) from one computer to another, typically to one that is larger or remote from the user or functioning as a server.
CSS stands for:

 a) Comprehensive Style Sheets
 b) Collecting Style sheets
 c) Comparative style sheets
 d) Cascading Style sheets

Ans:-Cascading Style sheets.
Police Constable, Women police Constable Exam Questions and Answers 2015 Police Constable, Women police Constable Exam Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 17:59 Rating: 5

No comments:

GREAT DEAL !! BUY NOW

Powered by Blogger.