Kerala PSC Police Constable , Women Police Constable Exam Expected Questions And Answers 2015

Kerala PSC Police Constable , Women Police Constable Exam Expected Questions And Answers 2015 || PSC Repeated Questions and Answers 

1.Who constituted Theertha Pada Matham?

 a) Dr. Palpu
 b) Kumaranasan
 c) Chattampi Swamikal
 d) Vagbhatanada
(KPSC ElectricianGrade2)
Answer:-Chattampi Swamikal

2.The major type of soil found in Deccan plateau ?

 a) Alluvial soil
 b) Black soil
 c) Red soil
 d) Laterite soil
(KPSC ElectricianGrade2)
Answer:-Black soil

3.Sadhujana Paripalana Sangam later popular as :

 a) Pulaya Maha Jana Sabha
 b) Harijana Sabha
 c) Pulaya sangam
 d) Harijan Yojana Sabha
(KPSC ElectricianGrade2)
Answer:-Pulaya Maha Jana Sabha

4.The drama 'Balakalesam' is written by:

 a) Ayyankali
 b) V.T Bhattathiripad
 c) Pandit Karuppan
 d) Narayana guru
(KPSC ElectricianGrade2)
Answer:-Pandit Karuppan

5.The author of ' My music, My Life' :

 a) Yesudas
 b) Pandit Ravi Shankar
 c) Subhalakshmi
 d) K.S Chitra
(KPSC ElectricianGrade2)
Answer:-Pandit Ravi Shankar

6.Who chairs the joint sitting of the parliament?

 a) President of India
 b) Prime minister
 c) Supreme court Justice of India
 d) Lok sabha speaker
(KPSC ElectricianGrade2)
Answer:-Lok sabha speaker

7.The term handicap is related to :

 a) Hockey
 b) Football
 c) Polo
 d) Cricket
(KPSC ElectricianGrade2)
Answer:-Polo

8.The partition of India was accepted on the basis of:

 a) Cripps Mission
 b) Mount batten plan
 c) Cabinet Mission
 d) Independent Act of India
(KPSC ElectricianGrade2)
Answer:-Mount batten plan

9.'The Indian Struggle' is the autobiography of

 a) Lala Lajpat Rai
 b) Bhagat Singh
 c) Subhash Chandra Bose
 d) Nehru
(KPSC ElectricianGrade2)
Answer:-Subhash Chandra Bose

10.Durant Cup is associated with:

 a) Volleyball
 b) Football
 c) Hockey
 d) Cricket
(KIRTADS -15)


Answer:-Football

11.Which was the first computerised Panchayat in Kerala?

 a) Vellanad
 b) Maradi
 c) Valarpattanam
 d) Kottarakkara
(KPSC Confidential Asst.G2-15)
 Answer:-Vellanad

12.Where is the historical site 'Puralimala' located in Kerala ?

 a) Edakkal Cave
 b) Bakkel Fort
 c) Thalassery
 d) Kasargode
(KPSC Confidential Asst.G2-15)
 Answer:-Thalassery.

13.Who started the State Transport Service in Kerala?

 a) Sree Moolam Thirunal
 b) Sri Chithira Thirunal Ramavarma
 c) Sardar K.M Panickar
 d) C,P Ramaswamy Iyyer
(KPSC Confidential Asst.G2-15)

 Answer:-Sri Chithira Thirunal Ramavarma.

14.In Kerala which Programme is formally registered as the "State Poverty Eradication Mission" a society registered under the Travancore Kochi Literary Scientific and Charitable Society Act? Important GK India Kerala PSC Schemes

 a) MGNREGA
 b) BSY
 c) Kudambasree
 d) ICDS
(KPSC Block Panchayat-15)
 Answer:-Kudumbasree

15.The act of creating misleading websites for the purpose of online theft is called:

 a) Spoofing
 b) Phishing
 c) Cheating
 d) Hacking
(KPSC SI Exam-15)
 Answer:-Spoofing.

16.Which of the schemes was introduced in the golden jubilee year of independence and is operational since December 1 ,1997?

 a) Swarna Jayanthi Gram Swarojgar Yojana
 b) Sampoorna Grameen Rozgar Yojana
 c) Swarna Jayanthi Shahari Rojgar Yojana
 d) Samagra Awaas Yojana
(KPSC SI Exam-15)
Answer:-Swarna Jayanthi Shahari Rojgar Yojana.

17.Which of the following is a mixed nerve?

 a) Optic nerve
 b) Vagus nerve
 c) Hypoglossal nerve
 d) Trochlear nerve
(KPSC SI Exam-15)
Answer:-Vagus nerve

18.National Mission for Justice delivery and legal reforms in India was setu up int he year:

 a) August 2009
 b) August 2010
 c) August 2011
 d) August 2012
(KPSC Asst Jailor-15)
Answer:-August 2011.

19.The Institution Lokayukta was created for the first time by the State:

 a) Maharashtra
 b) Orissa
 c) Rajasthan
 d) Uttar Pradesh
KPSC SI Exam-15
Answer:-Maharashtra.

20.Who was the first muslim President of Indian National Congress?

 a) Muhammed Ali Jinnah
 b) Abdul Kalam Azad
 c) Badruddin Tyabji
 d) Khan Abdul Khafar Khan
(KPSC SI Exam-15)
Answer:-Badruddin Tyabji.
Kerala PSC Police Constable , Women Police Constable Exam Expected Questions And Answers 2015 Kerala PSC Police Constable , Women Police Constable Exam Expected Questions And Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 19:05 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.