Current Affairs For Sub Inspector of Police, Excise Inspector Exam 2015

Current Affairs For Kerala PSC  Sub Inspector of Police, Excise Inspector Exam 2015



1.Which Indian State won the Syed Mushtaq Ali T-20 cricket trophy?
1. Gujarat
2. Tamil Nadu
3. Maharashtra
4. Karnataka 

Answer:-A

2.Name the country that become 161th member of World Trade Oraganisation.
1. Nambia
2. Seychelles
3. Spain
4. Ira

Answer:-B

3.Which International Cricket Council President resigned after Cricket world cup 2015?
1. Mustafa Kamal
2. Alan Isaac
3. Sharad Pawar
4. N.Srinivasan 

Answer:-A

4.Which armed force launched the nation-wide Tele-medicine programme for the
troops on April 14th 2015?
1. CRPF
2. BSF
3. NSG
4. IT-BP

Answer:-B

5. International Children Book day is observed on
1. April 5
2. April 3
3. April 1
4. April 2

Answer:-D

6.Name the President of Afghanistan on 3 -day visit to india ?
1. Hamid Shekh
2. Mohammad Ashraf Ghani
3. Mohammad Aasin
4. Abdullah Abdullah 

Answer:-b

8. Name the Telugu Cinema chreographer died in Nepal
1. K Vijay
2. Prem Rakshith
3. Shekhar Uthapa
4. Kiran Raj 

Answer:-B

9. 5th meetings of SAARC Health ministers to be hosted in which city?
1. Colombo
2. Bangkok
3. Kathmandu
4. New Delhi

Answer:-D

10. Raja Rajeshwari became the first Indian American criminal court judge in _____ city.
1. Washington DC
2. New York
3. Chicago
4. San Diego 
Answer:-B



11. National Safe Motherhood Day is being observed on ______.
1. 10th April
2. 14th April
3. 12th April
4. 11th April

Answer:-D

12.Mohan Kumar was appointed as the new Indian ambassador to which country?
1. Australia
2. USA
3. France
4. Germany 

Answer:-C

13.RBI Celebrates its ________ Anniversary which was established on
1. 81st, April 1934
2. 80th, April 1935
3. 77th, April 1942
4. 75th, April 1940 
Answer:-B

14.Who ǁill take oǀer as IŶdia͛s first CLJďer “eĐuritLJ Đhief oŶ ϭst Apr͛ϭϱ?
1. S.Ravi Sharma
2. Metha Patnayak
3. Gulshan Rai
4. Anil singh 
Answer:-C

15.Which country won the 24th edition of Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2015?
1. Pakistan
2. India
3. Australia
4. New Zealand
Answer:-D


16.Which country was the ISSF (International Shooting Sport Federation) World Cup
conducted?
1. South Korea
2. Taiwan
3. India
4. China 
Answer:-A

17.Guenter Grass was ______ Nobel Laureate Novelist, who passed away on April 12th
2015.
1. American
2. Polish
3. German
4. French 

Answer:-C

18.Who won the Malaysian Grand Prix 2015?
1. Nico Rosberg
2. Sebastian Vettel
3. Lewis Hamilton
4. Kimi Raikkonen 

Answer:-B

20.Who has selected as new president of Nigeria?
1. Goodluck Jonathan
2. Muhammed Ansari
3. Mohammed Jafrin
4. Muhammed Buhari 

Answer:-D

22.Who was re-elected the president of WFI (Wrestling Federation of India)?
1. Brij Bhushan
2. Bhola Nath Singh
3. V N Prasood
4. K Ravi Kumar

Answer:-A

23.April 7th is celebrated as
1. World Food Day
2. National Safe Motherhood Day
3. World Health Day
4. Fool’s Day

Answer:-C

Answer:-D

25.5. Who was appointed as the Director of the ISRO Satellite center?
1. Dr.Mayilsamy Annadura
2. Dr.K.Radhakrishnan
3. Dr.Shailesh Naik
4. Dr.G.Madhava Nai

Answer:-A









Current Affairs For Sub Inspector of Police, Excise Inspector Exam 2015 Current Affairs For Sub Inspector of Police, Excise Inspector Exam 2015 Reviewed by PSC BOOK on 19:48 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.