Sub Inspector of Police [S I], Excise Inspector Exam Expected Questions And Answers 2015

Kerala PSC Sub Inspector of Police [S I], Excise Inspector Exam Expected Questions And Answers 2015

PSC Previous Year Question Paper Download

1. The Thalikota War of 1565 marked the fall of Empire?
Answer :- Vijaya Nagara

2. The total number of Puranas are?
Answer :-18

3. Which river flows between the Vindhya and Satpura ranges?
Answer :-  Narmada

4. The Ramsar Convention is associated with the conservation of?
Answer :- Wetlands

5. Which is known as the world's cheapest car?
Answer :- Nano (Tata)

6. Who was the Central Minister of Food and Agriculture during Green Revolution?
Answer :- C.Subrahmaniam

7. The largest land locked country in the world?
Answer :- Kazakhstan

8. The only person to win both Bharath Ratna and Nishan-e-Pakistan was?
Answer :- Morarji Desai

9. The Mugal Gardens are situated at?
Answer :- Rashtrapathi Bhavan (New Delhi)

10. Decimal System in the Indian currencey was instituted in the year?
Answer :- 1957

11. Where is the headquarters of the LIC?
Answer :- Mumbai

12. The first playesr to score a double century in one day Internationals was?
Answer :- Sachin Tendulkar

13. Who was known as the father of green revolution?
Answer :- Norman Borloge

14. Who was the author of 'Silent Spring'?
Answer :- Rachel Carson

15. The first country to legalise the voting right of women was?
Answer :- New Zealand            


16. The Beaufort Scale measures ?
Answer :- Wind Speed

17.The most intelligent mammal next to man is?
Answer :-Chimpanzee

18. The largest animal of the cat  family is?
Answer :-  Tiger

19. Feathers of the birds are made up of?
Answer :- Keratin
  
20. The Kerala State Human Right Commission was constituted in the year?
Answer :- 11th December 1998

21. Where is the headquarters of Amnesty International?
Answer :- London

22. What is known as the 'King of Poisons'?
Answer :-  Arsenal

23. Pedology is the study of ?
Answer :- Soil

24. The second most abundant element on Earth's crust is?
Answer :- Silicon

25. The headquarters of OPEC is at?
Answer :- Vienna

26. Deuterium is the isotope of?
Answer :- Hydrogen

27. Hopman Cup is associated with?
Answer :- Tennis
  
28. Which game is also known as 'Ping Pong'?
Answer :- Table Tennis

29. Madurai was the capital of?
Answer :- Pandyas

30. CBI was constituted in the year?
Answer :- 1963 

Sub Inspector of Police [S I], Excise Inspector Exam Expected Questions And Answers 2015 Sub Inspector of Police [S I], Excise Inspector Exam Expected Questions And Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 21:04 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.