Junior Health Inspector Exam Model Question paper 2015

Kerala PSC Junior Health Inspector Exam Model Question paper 2015

Biology Related Questions and Answers


1. Unlike most animal cell, which cell generally do not divide ?
Answer :- Neurons

2. Which is the leading producer of silver in the World?
Answer :- Peru

3. What are the egg laying mammals?
Answer :- Platypus and Echidna

4. The mandible is a bone found in ....?
Answer :- Skull

5. Parkinson's disease affects which part of the body?
Answer :- Nervous System

6. Which part of brain controls voluntary actions in the body?
Answer :- Cerebrum

7. Electroencephalography is done to study the activities in which part of the body?
Answer :- Brain

8. About 95 % of the absorption of nutrients in the human body occurs at ............?
Answer :- Small Intestine

9. Which organ produces the hormone renin?
Answer :- Kidney

10. Who is known as the second law officer in India?
Answer :- Solicitor General of India 

11. The carbon of organic components in plants comes from ............  ?
Answer :- Atmospheric Carbon-dioxide

12. Hepatology is the study of ...........?
Answer :- Liver


13. The blood pressure is controlled by the hormone ..........?
Answer :- Vassopressin

14. The chemical name of Vitamin A is ...........?
Answer :- Retinol

15. The most important organ of the human body is ........?
Answer :- Heart

16. Normal temperature of Human body?
Answer :-  98.4 F (37 C)

17. Antibiotic is a substance used to kill ..........?
Answer :- Micro Organisms

18. Who developed the technique DNA finger printing ?
Answer :- Jeffery

19. Vitamin necessary to prevent prolonged bleeding ?
Answer :- Vitamin K 

20. the tear gland are called ............?
Answer :- Lachrymal gland 
Junior Health Inspector Exam Model Question paper 2015 Junior Health Inspector Exam Model Question paper 2015 Reviewed by PSC BOOK on 19:05 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.