Excise Inspector,Assistant Jailer Exam Expected Questions And Answers 2015

Kerala PSC Excise Inspector,Assistant Jailer Exam Expected Questions And Answers 2015

1. Which of the following is a group of 3rd metal ?
[ Calcium; Aluminium; Sodium; Iron]
Answer :- Aluminium

2. To which of the following does petroleum beloging?
[ Hydro Carbon ; Nitrate; Oxide; Fat]
Answer :- Hydro Carbon

3. The pure gold 0.999 fineness is of ?
Answer :- 24 carats

4. Most precious metal is ........?
Answer :- Platinum

5. Which of these is an element ?
[ Italium ; Canadium; Bolivium; Francium]
Answer :- Francium

6. The instrument used for transfering and measuring fluids is .......?
Answer :- Pipette

7. The acid present in vegetable oil is ..........?
Answer :- Stearic acid

8. Which is known as 'flowing gold'?
Answer :- Petroleum

9. Father of Modern Chemistry ?
Answer :- Robert Boyle

10. Which amoung the following is not a natural occuring element?
[ Uranium; Thorium; Californium; Neptunium]
Answer :- Thorium 

11. 'Killed steel' mean ?
Answer :- Have zero % phosporous

12. Cyanide process is used for the extraction of ..........
Answer :- Gold and Silver

13. The elements which have the same number of neutrons are called .........?
Answer :- Isotones

14. The chemical name of Gypsum is ..........?
Answer :- Calcium Sulphate

15. Which of the following is a physical change ?
[Burning of cooking gas; Souring of milk; Digestion of food; Dissolution of sugar into water]
Answer :- Dissolution of sugar into water


16. The pH value of an aqueous ?
Answer :- Nearlt 7

17. The ....... is called the fourth state of matter?
Answer :- Plasma

18. Steel is an alloy of ......... and ..........?
Answer :- Carbon and Tin

19. 'Black Twins' is the name given to .........?
Answer :- iron and Coal

20. 'Bayer' is the trade name of ..........?

Answer :- Insecticides 
Excise Inspector,Assistant Jailer Exam Expected Questions And Answers 2015 Excise Inspector,Assistant Jailer Exam Expected Questions And Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:39 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.