Postal Assistant Sorting Assistant(Kerala Circle) Questions And Answers 2015 - 2016

Postal Assistant Sorting Assistant(Kerala Circle) Questions And Answers 2015 - 2016

Postal Assistant Sorting Assistant Exam Online exam Coaching 2015 -2016

General Knowledge 


1.Which organization is led by " Ten Principles" 
A)Bhudhism
B)Jainism
C)Arya Samaj
D)Bahai

Answer:-C

2.In which language Gandhiji started the weekly 'Young India '?
(a) English 
(b) Marathi
(c) Hindi
(d) Gujarati

Answer:-A

3.RBI has decided to release 'Plastic Notes' in circulation. The first such series to be circulated will be of ....
A) 1000 Rs
B) 500 Rs
C) 100 Rs
D) 10 Rs

Answer:-D

4.Which country recently started "Dada bhai Naoroji Awards"?
(A) France
(B) USA
(C) UK
(D) India

Answer:-C

5.Who is the father of Algebra ? 
A) Diophantus
B) Thales
C) Euclid
D) Pythagorus

Answer:-A

6.The place for 2015 G20 Summit will be ?
A) Nepal
B) Myanmar
C) Turkey
D) France

Answer:-C

7.The Jayakwadi Hydro-electric Project (Godavari) , completed with the help of .....
A) Japan
B) Russia
C) China
D) Canada

Answer:-A

8.Who called B.G. Tilak the "Father of Indian Unrest" ?
A) Valentile Chirol 
B) Lord Curzon
C) Henry Cotton 
D) Lord Mayo

Answer:-A

9.The first foreign country visited by Prime Minister Narendra Modi is ......... ?
A) Bhutan
b) China
c) USA
d) Nepal

Answer:-A

10.The proposed program "Maitri"" would be an exchange between India and China on which subject?
(A) Border Safety
(B) Marine Security
(C)Cultural Exchange on Art and Architecture
(D) None of the above

Answer:-C



11.Who introduced cooperative society in India?
A. Lord Curzon
B. Lord Wavell
C. Lord Rippon
D. Lord Cornwallis

Answer:-C

12.The parachute was used for the first time by
(a) Max Born
(b) Francis Crick
(c) J.P.Blanchard
(d) Enrico Fermi

Answer:-c

13.National Rural Development Institute is situated at
A. Patna
B. Shimla
C. Hyderabad
D. New Delhi

Answer:-c

14.Where are the Indian currency notes printed?
(A) Nashik 
(B) Kolkata 
(C) Mumbai
(D) New Delhi


Answer:-A
Postal Assistant Sorting Assistant(Kerala Circle) Questions And Answers 2015 - 2016 Postal Assistant Sorting Assistant(Kerala Circle) Questions And Answers 2015 - 2016 Reviewed by PSC BOOK on 02:42 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.