Lower Division Clerk (Kerala State Beverages ) Exam Questions and Answers 2015

Kerala PSC Lower Division Clerk  (Kerala State Beverages ) Exam Questions and Answers 2015

Expected General Knowledge Questions and Answers 2015

1:-'Vala Samudaya Parishkarani Sabha' is connected with ?
 A:-Ayyankali
 B:-Vaikunda Swami
 C:-Pandit K P Karuppan
 D:-Vagbhadanandan
 Correct Answer:- Option-C

2:-Who was selected as 'the Player of the series' of 2015 ICC World Cup?
 A:-Mitchell Starc
 B:-James Faulkner
 C:-Mitchell Johnson
 D:-Tim Southee
 Correct Answer:- Option-A

3:-The Idea of Directive Principles was borrowed by India from?
 A:-USA
 B:-Ireland
 C:-Canada
 D:-Germany
 Correct Answer:- Option-B

4:-Domestic Violence Act was passed in the year?
 A:-2008
 B:-2007
 C:-2005
 D:-2006
 Correct Answer:- Option-C

5:-The Magazine 'Bhashaposhini' is associated with?
 A:-C Krishnan
 B:-Kumaran Assan
 C:-K Sukumaran
 D:-Kandathil Varghese Mappillai
 Correct Answer:- Option-D

6:-The first exclusive educational satellite of India?
 A:-METSAT
 B:-EDUSAT
 C:-MOM
 D:-APPLE
 Correct Answer:- Option-B

7:-The term 'Socialist and Secular' were added to the Preamble of Indian Constitution through .......... Amendment?
 A:-73rd Amendment
 B:-86th Amendment
 C:-42nd Amendment
 D:-24th Amendment
 Correct Answer:- Option-C

8:-The first state which fixed minimum educational qualification to contest for Panchayath polls?
 A:-Rajastan
 B:-Madhyapradesh
 C:-Haryana
 D:-Punjab
 Correct Answer:- Option-A

9:-Choose the right option in connection with Temple Entry Proclamation?
 A:-1936 December 11
 B:-1936 March 12
 C:-1936 November 11
 D:-1936 November 12
 Correct Answer:- Option-D

10:-The father of the Cartoon ' Common man'?
 A:-Sankar
 B:-MF Hussain
 C:-RK Laxman
 D:-Gopikrishna

 Correct Answer:- Option-C

11:-The Article which abolishes Untouchability?
 A:-Article 17
 B:-Article 19
 C:-Article 14
 D:-Article 15
 Correct Answer:- Option-A

12:-Which day is observed as 'Pravasi Baratiya Divas'?
 A:-March 12
 B:-November 11
 C:-October 24
 D:-January 9
 Correct Answer:- Option-D

13:-Who was the author of 'Pattabakki', the first political drama in Kerala?
 A:-TC Achuthamenon
 B:-K Damodaran
 C:-PK Kocheepan Tharakan
 D:-CV Raman Pillai
 Correct Answer:- Option-B

14:-The Article 16 of Indian Constitution guarantees?
 A:-Prohibits human trafficking
 B:-Prohibits Child Labour
 C:-Equality of opportunity in maters of public employment
 D:-Environmental Protection
 Correct Answer:- Option-C

15:-Which of the following Committee is associated with Fundamental Duties?
 A:-Ashok Mehta Committee
 B:-Balwant Rai Mehta Committee
 C:-LM Singhvi Committee
 D:-Swaran Singh Committee

 Correct Answer:- Option-
Lower Division Clerk (Kerala State Beverages ) Exam Questions and Answers 2015 Lower Division Clerk  (Kerala State Beverages ) Exam Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:27 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.