Viceroys of India PSC, SSC, UPSC, IAS, IPS Exam Questions and Answers 2015

Viceroys of India Based Important Questions and Answers 
PSC Repeated Questions and Answers


1.Aurangazeb of British India
a.Lord Dufferin
b.Lord Lytton
c.Lord Canning
d.Lord curzon

Answer:-D


2.Dickie bird plan was done by

a.mountbatten
b.Irwin
c.Wavewell
d.Bentic

Answer:-A


3.Viceroy during 2 & 3rd round table conference

a.Linlithgow
b.Dufferin
c.Reading
d.Willingdon

Answer:-D


4.Indian High court ACT was passed by Lord canning in the year

a.1857
b.1861
c.1858
d.1860

Answer:-B


5.Which viceroy introduce  census  in india

a.Mayo
b.Rippon
c.Lytton
d.Rippon

Answer:-A


6.August Offer 1940 by

a.Irwin
b.Linlithgow
c.Wavell
d.None

Answer:-B


7.Royal mutiny was held during period of

a.Mountbatten
b.Lord wavewell
c.canning
D.Rippon

Answer:-C


8.Who said congress is microscopic minority

a.Curzon
b.Rippon
c.Dufferin
d.Irwin

Answer:-C


9.Defence of India act passed by Hardinge in the year

a .1910
b.1912
c.1915
d.1911

Answer:-C


10.jewish viceroy?

a.Lord reading
b.Lord Irwin
c.Chelmsford
d.Willingdon

Answer:-A





Viceroys of India PSC, SSC, UPSC, IAS, IPS Exam Questions and Answers 2015 Viceroys of India PSC, SSC, UPSC, IAS, IPS Exam Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:07 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.