SECRETARY, BLOCK PANCHAYAT EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2015

KERALA PSC SECRETARY, BLOCK PANCHAYAT EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2015

1.In which film festival is Palme d'Or (golden Palm) Awarded for the best film?
A.Berlin
B.paris
C.cannes
D.Venics

Answer:-c

2..Indian PM Narenda Modi Met Prime Minister Chimed Saikhanbileg recently. Which country's prime Minister is Saikhanbileg?
A.turkey
B.South korea
C.Mangolia
D.Egypt

Answer:-c

3.Vanabandhu kalyan yojana is related to
a.Welfare of minorities
b.welfare of old aged people
c.welfare of tribals
d.Welfare of sikh

Answer:-c

4.Which of the fowlling is not the service of ICDS?
a.health check up
b.Referral services
c.pre school and non formal education
d.Scholarship
Answer:-B

5.Aam admi bhima yojana provide insurance of........ on natural death
a.50000
b.20000
c.30000
d.200000

Answer:-C

6) National Urban livelihood Mission (NULM) launched in the 12th five yera plan w.e.f 24-09-2013 replacing
a.SGSY
b.JRY
c.SJSRY
d.BSY
Answer:-C



7) Atal pension yojana launched in which of the following cities
a.Trivandrum
b.Kolkata
c.Patna
d.Banglore

Answer:-C

8) Valmiki ambedkar awas yojana 2-12-2001 il Vajpayee avide aanu inauguration cheythathu
a.Kerala
b.Hydrabad
c.Chennai
d.Andra pradesh
Answer:-B


9) Indira awas yojana was during which fIVE year plan
a.5
b.6
c.7
d.8
Answer:-C

10) The social welfare program launched on 12-4-2005 and inaugrated by Manmohan singh government to reduce neonatal and maternal death
a.Balika Samardhi Yojana
b.Janani suraksha yojana
c.Mahila suraksha Yojana
d.DWCRA (Development of women and children in rural Areas)
Answer:-B




11.Union ministry of Finance has appointed ______ as the Controller General of Accounts.
A.K L Sharma
B.Jawar thakur
C.M J joseph
D.shanthi sharma

Answer:-C

12.which is the correct scientific name applied for a shooting star ?
a ,comet 
b ,meteor 
c ,asteroid 
d ,meteorite

Answer:-B

13.which state is also called the agricultural epitome of India ?
a, west Bengal 
b ,uttarpradesh 
C. Tamil Nadu 
d ,Madhya pradesh

Answer:-B

The srait that seaprates the continent of Aasia from North America is ,
a ,strait of Gibraltar 
b ,strait of Malacca 
C,palk strait 
d ,Berling strait

Answer:-D

15. Which constitutional article defines election of municipalities
a.Article 243A
b.Article 343
c.Article 243ZA
d.Article 243D
Answer:-C
SECRETARY, BLOCK PANCHAYAT EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2015 SECRETARY, BLOCK PANCHAYAT EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:41 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.