Kerala Renaissance PSC Repeated Questions And Answers

Kerala Renaissance PSC Repeated Questions And Answers 
SECRETARY, BLOCK PANCHAYAT 
Exam Expected Questions and Answers

1.who called kumaranasan as Chinnaswami?
A.Sree narayana Guru
B.nataraja Guru
C.Dr palpu
D.Joseph Mundaseri

Answer:-C

2.Chattambi Swamikal got enlightment at?
A.aniyoor temple
B.Vadaveeswaram
C.Pillathadam cave
D.Panmana

Answer:-B
3.kumaranasan meet sreenarayana guru in:
A.1887
B.1888
C.1891
D.1894
Answer:-C

4."samadhi sapthaham " was a condolence poem written by
A.Pandit k p karuppan
B.Alattor sivayogi
C.Chattambi Swamikal
D.kumaranasan

Answer:-A

5.which of the following work is written by pandit k p karuppan?
A.Soundarya lahari
B.Sthothra krithikal
C.manimala
D.Sree Budhan

Answer:-D

6."Ashan navodhanthinte kavi" is written by?
A.Tachakudy kumaran
B.Nataraja guru
C.C S Subramanyan potti
D.Sankaran thayatt

Answer:-D

7.ayyankali Conduct the famous Villluvandi Yathra in the Year?

A.1913
B.1893
C.1915
D.1896

Answer:-B

8.Who trained Sree Narayana guru about hatayoga?
A.Vagbhadanadhan
V.Vaikunda swamikal
C.thycaud ayya
D.Chattambi swmikal

Answer:-C

9.Kumaran asan national Institute of Culture is located ar:
A.Thonnakal
B.triur
C.Kumarakodi
D.Mulamkunnathukavu 
Answer:-A

10.Rabindranath  Tagore Visited Sree narayana guru in the year?
A.1921
B.1922
C.1917
D.1918


Answer:-B


Kerala Renaissance PSC Repeated Questions And Answers Kerala Renaissance PSC Repeated Questions And Answers Reviewed by PSC BOOK on 18:44 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.