Kerala PSC Police constable Exam Coaching 2015

Kerala PSC Police constable Exam Coaching 2015 
Police Constable Exam Solved Question paper

General Knowledge


1.The Scientific Study of Rain Falls is called :
A] Hyetology
B] Meteorology
C] Hydrology
D] Nephology
Ans:-A

2.Which is the smallest Grama Panchayat in Kerala?
[A]Parassala
[B]Kunnathukal
[C]Amboori
[D]Vallapattanam
Ans:-D

3.Which is the most important source of income for Government of India?
A. Interest
B. Licence fee
C. Income tax
D. Excise duty
Ans:-D

4.The planning Commission was reconstituted in
A. October 1951
B. January 1948
C. March 1950
D. August 1949
Ans:-C

5.The Muslim League Demanded a separate nation for the Muslim in India from the year ?
A] 1940
B] 1942
C] 1946
D] 1947
Ans:-A

6.The Public Service Commission in Travancore was setup in the year 
A)1937
B)1936
C)1932
D)1934

Ans:-B

7.Which is the largest urban population district of Kerala?
[A]Kannuru
[B]Kasaragodu
[C]Ernakulam
[D]Kollam
Ans:-C

8.Paper currency first started in India in?
(A) 1862
(B) 1601
(C) 1861
(D) 1880
Ans:-C

9.Mahi District of ------shares border with kerala
A] Karnataka
B] Tamilnadu
C] Puthuchery
D] None
Ans:-C

10.Term of Rajya sabha MP is....years
A] 3
B] 5
C] 6
D] 12

Ans:-C

11.Which Substance is used by Joseph Priestly for the discovery of Oxygen ? 
A] Hydrogen Peroxide
B] Amonium Oxide
C] Mercuric Oxide
D] Sulphur Dioxide

Ans:-C

12. Kalamandalam Hyderali is famous in.....
A] Kathakali Actor
B] Mohiniyatam
C] Kathakali Sangetham
D] Sopana Sangetham

Ans:-A

13.The Asian Games 2018 will be held at?
A) Hanoi
B) Tokyo
C) Jakarta
D) Kolhalampur

Ans:-C

14.The Father of Artificial Intelligence :
A] Berners Lee
B] Alen Turing
C] James Gosling
D] Bjarne Stroustrup

Ans:-B

15.How many countries officially participated in the 1st International Day of Yoga?
(A) 194
(B) 177
(C) 192
(D) 197
Ans:-C

Kerala PSC Police constable Exam Coaching 2015 Kerala PSC Police constable Exam Coaching 2015 Reviewed by PSC BOOK on 03:19 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.