Kerala PSC General knowledge Questions And Answers 2015-2016

Kerala PSC Expected General knowledge Questions And Answers  || PSC Repeated General knowledge Questions

1. LIC Stared On
A.1947
B.1952
C.1956
D.1957

Answer:-C

2.Head Quarters of SAARC At
A.Newdelhi
B.Kadmandu
C.Maledeep
C.Singapore
Answer:-B

3."wet Land" Day is
A.May 2
B.August 2
C.Februvary 2
D.March 2
Answer:-C

4."Ththavachintha " Written By
A.Mannathu padmanabhan
B.Sreenarayana Guru
C.Sahodhara Ayyapan
D.VT Bhatathirippad
Answer:-A

5.Longest River in Kerala Flow towards east in
A.Periyar
B.Manjeswarm River
C.Kabani
D.Bhavani
Answer:-C

6.The Famous Tirunelli Temple is the Valley of:
A.Ezhimala
B.Brahmagiri
C.Puralimala
D.Malayattor
Answer:-B

7.Which one is the first fully Supported 64bit Operating System?
A.Windows Vists
B.Windows 7
C.Linux
D.Mac
Answer:-C


8.Who was the Cheife Organiser of Ghadar Movement?
A.Lala Hardayal
B.Mahathma Gandhi
C.Lala Lajpath rai
D. Lal Chand Falak
Answer:-A

9.Kunjan nambiyar Smarakam Situated at
A.tirur
b.thonnakal
C.Kakkadnadu

D.Ambalapuzha

Answer:-D

10. First language wich is used for the application in internet is?
A. COBOL
B. VB
C. JAVA
D. c#
Answer:-C

11.The mudras of "kadhakali" are adopted from
A. Ottam thullal
B. Theyyam
C. Koodiyatam
D. Padayani

Answer:-C

12.who wrote with the pen name "keralan"
A. Kumaranasan
B. Dr palpu
C. TK Madhavan
D. S Radhakrishnan pillai
Answer:-D

13.Cache memory acts between
A. RAM &ROM
B. CPU&RAM
C. ROM&HARD DISC
D. CPU&HARD DISC
Answer:-B

14.When and where was the All India Kisan Sabha formed? 
(A) 1935 - Bombay 
(B) 1942 - Kanpur 
(C) 1938 - Calcutta 
(D) 1936 - Lucknow
Answer:-D

15.Wich agency provides assistance to "jalanidhi sheme?
A. ADB
B. SAARC
C. UNO
D. WORLD BANK
Answer:-D

Kerala PSC General knowledge Questions And Answers 2015-2016 Kerala PSC General knowledge Questions And Answers 2015-2016 Reviewed by PSC BOOK on 08:34 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.