KERALA PSC FIREMAN (TRAINEE ) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015

KERALA PSC FIREMAN (TRAINEE ) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015

1.Which is the official language of Nagaland?
(A) Bengali
(B) English
(C) Hindi
(D) Assamese
Answer;-B

2.The Radcliffe line is a boundary between?
(A) India and Myanmar
(B) India and Afghanistan
(C) India and Pakistan
(D) India and China
Answer:-C

3.The intencity of Earthquakes is measured on
(a) Richter scale
(b) Secant scale
(c) Mercalli scale
(d) Beaufort scale
Answer:-A


4.Which country has launched ayear-long “Festival of India”?
a. Thailand
b. Canada
c. Australia
d. China
Answer:-d


5.Country to build two reactors at Kudankulam, Tamil Nadu is?
(A) Russia 
(B) France 
(C) Japan 
(D) Kazakhastan
Answer:-A

6.Where is the headquarters of INTERPOL located
A.Berlin
B.Lyons
C.Montreal
D.California
Answer:-B

7.Seif is a structure formed by the
action of
(a) River 
(b) Glacier
(c) Wind 
(d) Sea Waves
Answer:-C

8.Which country is not a member of SAARC
A.Russia
B.Nepal
C.Pakistan
D.Bangladesh
Answer:-A

9.Who called sreenarayana guru as second budha? 
A) Vagbhatananda
B) G Sankarakurup
C) Chattambiswami
D) Dr Palpu
Answer:-B

10.The four blood groups were discovered by
(a) Richard Feynman
(b) Karl Landsteiner
(c) Alfred Wegener
(d) Stephen Hawking
Answer:-b


KERALA PSC FIREMAN (TRAINEE ) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015 KERALA PSC FIREMAN (TRAINEE ) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015 Reviewed by PSC BOOK on 02:57 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.