Block Panchayat Secretary , Municipal Secretary Question and Answers 2015

Block Panchayat Secretary , Municipal Secretary Question and Answers 2015 || Expected General Knowledge For Block Panchayat Secretary Municipal Secretary Exam 2015  ||
Exam Date:- 27-06-2015


1.Who is the National Cricket Team Coach of Kuwait ?
 A:-Thomas Babu
 B:-Kurian Mathew
 C:-John Varghese
 D:-Biju George
 Correct Answer:- Option-D

2.The word 'Ebola' means
 A:-River
 B:-White River
 C:-Black River
 D:-Red River
 Correct Answer:- Option-C

3.Subash Chandran got the Kendra Sahitya Academy Award for his book
 A:-Manushyanu Oru Aamukham
 B:-Talpam
 C:-Parudeesa Nashtam
 D:-None of the Above
 Correct Answer:- Option-A

4.Who among the following won the Lok Sabha elections with record margin ?
 A:-Ramvilas Paswan
 B:-Preetham Munde
 C:-Anil Basu
 D:-Narendra Modi
 Correct Answer:- Option-B

5.Who is the longest serving Chief Minister in India ?
 A:-Tarun Gogoyi
 B:-Manik Sarkar
 C:-Pawan Chamling
 D:-Naveen Patnaik
 Correct Answer:- Option-C

6.The first computerised Panchayath in Kerala
 A:-Vellanad
 B:-Venganoor
 C:-Neyyattinkara
 D:-Nenmara
 Correct Answer:- Option-A

7.Peechi Dam is built in the river
 A:-Periyar
 B:-Chaliyar
 C:-Bharathappuzha
 D:-Kecherippuzha
 Correct Answer:- Option-D

8.The Koodamkulam Nuclear Power Plant is located in the district of
 A:-Kanyakumari
 B:-Madurai
 C:-Tirunelveli
 D:-Tanjavoor
 Correct Answer:- Option-C

9.In the following persons who did not get the Padma Vibhushan, 2015
 A:-Amitab Bachan
 B:-K.K.Venugopal
 C:-Prakash Singh Badal
 D:-Janu Baruva
 Correct Answer:- Option-D

10.Who wrote the book "Wandering in Many Worlds"?
 A:-Justice V.R.Krishna Iyer
 B:-Dr.U.R.Ananthamurthi
 C:-Prof.A.R.Sreenivasan
 D:-Harish Salve
 Correct Answer:- Option-A



11.The founder of "Samatva Samajam"
 A:-Vaikundaswamikal
 B:-Sree Narayana Guru
 C:-Sahodaran Ayyappan
 D:-Vagbhadanandan
 Correct Answer:- Option-A

12."Oru Janmam" is the autobiography of
 A:-T.K.Ramakrishnan
 B:-M.P.Veerendrakumar
 C:-M.V.Raghavan
 D:-O.N.V.Kurup
 Correct Answer:- Option-C

13.Who is the costliest player in the IPL auction, season 7 ?
 A:-Dinesh Karthik
 B:-Yuvraj Singh
 C:-Angelo Mathews
 D:-AB de Villiers
 Correct Answer:- Option-B

14.The first digital Panchayath in Kerala is
 A:-Puthenvelikara
 B:-Parakkadavu
 C:-Palakuzha
 D:-Pambakkuda
 Correct Answer:- Option-D

15.The Planning Commission of India is replaced by
 A:-Nithi Yug
 B:-Nithi Nirvachan
 C:-Nithi Aayog
 D:-Nithi Dharma
 Correct Answer:- Option-C
Block Panchayat Secretary , Municipal Secretary Question and Answers 2015 Block Panchayat Secretary , Municipal Secretary Question and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 05:22 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.