Block Panchayat Secretary , Municipal Secretary Question and Answers 2015

Block Panchayat Secretary , Municipal Secretary Question and Answers 2015 

PSC Expected Questions and Answers


1.Which of the following eastern states of India is generally referred to as the Land of the Sun rays?
(A) Assam
(B) Nagaland
(C) Manipur
(D) Arunachal Pradesh
Answer:- D

2.The famous Indian who first swam the Palk Strait?
(A) Mihir Sen
(B) Bula Chaudhary
(C) Karni Singh
(D) Nandu Natekar
 Answer:-a


3.The longest land frontier of India is with?
(A) China
(B) Nepal
(C) Bangladesh
(D) Pakistan
Answer:-C

4.Which one of the following is not a rabi crop?
(A) Wheat
(B) Maize
(C) Grain
(D) Mustard
 Answer-A

5.Who discovered Vaccine for hydrophobia?
(A) Robert Koch
(B) Ronald Ross
(C) Louis Paster
(D) Columbus
Answer:-C

6.Who discovered Theory of relativity?
(A) Archimedes
(B) Einstein
(C) Mendeleev
(D) Malthus
 Answer-B

7.Who discovered Electrons?
(A) J.J.Thomson
(B) A.Becquerel
(C) Charles Darwin
(D) Pythagorus
 Answer:-A

8.Who discovered Psycho analysis?
(A) Benjamin Franklin
(B) Sigmund Freud
(C) Dr.C.V.Raman
(D) Dr.Jack Lippes
Answer:-B

9.Who discovered Railway Engine?
(A) Isac Newton
(B) Edison
(C) Stephenson
(D) Robert Whitehead
 Answer:-C

10.Who discovered Insulin?
(A) Dr.P.K.Sen
(B) Hahneman
(C) Alexander Fleming
(D) F.Banting


 Answer:-C

11.An organism which transmits a disease to a healthy person is known as?
(A) Pathogen
(B) Carrier
(C) Vector
(D) None of these
 Answer:-C

12.Time allowed for chanting Jana Gana Mana the National Anthem of India?
(A) 1 Minute
(B) 2 Minute
(C) 52 Seconds
(D) 55 Seconds
 Answer:-C

13.DIET is the Parliament of?
(A) Norway
(B) Japan
(C) Holland
(D) West Germany
 Answer:-b

14.Capital of Kerala?
(A) Ernakulam
(B) Thiruvananthapuram
(C) Thrissur
(D) Calicut
Answer-B.Thiruvananthapuram

15.The National animal of India?
(A) Cow
(B) Lion
(C) Tiger
(D) Elephant
Answer:C

16.Which among the following inert Gases is not present in our atmosphere?
(A) Neon
(B) Argon
(C) Krypton
(D) Radon
Answer:-D

17.The first Lady Prime-Minister of a country was?
(A) Indira Gandhi
(B) Sirimavo Bhandara Naike
(C) Goldamair
(D) Margaret Thatcher
Answer:-B


18.The Panchayati Raj is a?
(A) One-tier system
(B) Two-tier system
(C) Three-tier system
(D) Four-tier system
Answer:-C


19.Dear money means?
(A) Low rate of interest
(B) Inflation
(C) High rate of interest
(d)None of these
Answer:-C

20.The most important string musical instrument of Carnatic music?
(A) Violin
(B) Veena
(C) Sitar
(D) Sarod
 Answer:A


Block Panchayat Secretary , Municipal Secretary Question and Answers 2015 Block Panchayat Secretary , Municipal Secretary Question and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 03:14 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.