Block Development Officer [BDO] Exam Question And Answers 2015

Kerala PSC Block Development Officer [BDO] Exam Question And Answers 2015 || expected Questions and Answers of BDO Exam 2015

Selected General knowledge Questions and Answers

1.Who published a journal called ‘Abhinavakeralam’?
A. Sree Narayana Guru
B. Vaikundaswamikal
C. Chattambiswamial
D. Swami Vagbhatananda
Ans:-D

2.Tagore visited Sree Narayana Guru in
A. 1921
B. 1922
C. 1923
D. 1924
Ans:-B

3.Who was the viceroy during theformation of Indian National Congress?
A. Lord Dufferin
B. Lord Curzon
C. Lord Reading 
D. Lord Irwin
Ans:-A

4.Kerala first E-PSC office
A.tvm
B.ernakulam
C.kozhikode
D.kasargod
Ans:-D

5.the number of union territories in india?
A.6
b.5
c.7
d.8
Ans:-7

6.who introduced the idea of preamble to the constitution at first time?
A.M.N roy
B.Dr. BR Ambedkhar
C.Nehru
D. B N rao
Ans:-D

7.wi-fi uses:
A.optic fiber
B.phase line
C.radio waves
D.sound waves
Ans:-C

8.The largest airport in the world is.....?
A. Palam Airport 
B. Indira Gandhi International Airport
C. Cochin International Airport 
D. King Khalid International Airport
Ans:-D

9.Which is the first state to pass the Lokayukta Act?
A. MAHARASHTRA
B. WEST BENGAL
C. ORISSA
D. RAJASTHAN
Ans:-C

10.Where is the permanent secretariat of the SAARC?
A. Kathmandu 
B. New Delhi 
C. Islamabad 
D. Colombo

Ans:-A

11.india adopted the idea of emergency from:
A.Germany
B.South Sfrica
C.Ireland
D.Canada
Ans:-A

12.The largest city of India is....?
A. New Delhi 
B. Mumbai 
C. Kolkata 
D. Chennai

Ans:-B

13.First E-Mail Novel in Malayalam.
A.Bhaskara Menon
B.Nritham
C.Ithante Peru
D.Samaraka Silakal
Ans:-B

14.The Only Date mentioned in the preamble is:
A.13th Dec 1946
B.22nd Jan 1947
C.26th Nov 1949
D.26th jan 1950

Ans:-C

15.who was the chairman of the cabinet mission?
A.pethick lawrence
B.stafford cripps
C.A V Alexander
D.clement attle

Ans:- A
Block Development Officer [BDO] Exam Question And Answers 2015 Block Development Officer [BDO] Exam Question And Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:36 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.