Secretariat Assistant Exam Expected GK Questions and Answers 2015

Secretariat Assistant Expected Question And Answers || Secretariat Assistant Exam Coaching 2015 || Secretariat Assistant Questions and Answers 2015 || Secretariat Assistant Exam Sure Questions and Answers 2015

Question1:-On the banks of which river the famous city of Kolkata situated?
 A:-Indus
 B:-Hughly
 C:-Brahmaputhra
 D:-Periyar
 Correct Answer:- Option-B

Question2:-The length of Indian coastline is?
 A:-5000 km
 B:-5500 km
 C:-7516.6 km
 D:-5800 km
 Correct Answer:- Option-C

Question3:-Name the longest peninsular river of India?
 A:-Godavari
 B:-Kaveri
 C:-Tapthi
 D:-Narmada
 Correct Answer:- Option-A

Question4:-The Governor General of India at the time of foundation of Indian National Congress was?
 A:-Lord Chelmsford
 B:-Lord Dalhousie
 C:-Lord Dufferin
 D:-Lord Ripon
 Correct Answer:- Option-C

Question5:-Which was the only session of JNC Presided by Gandhi?
 A:-Allahabad
 B:-Guwahati
 C:-Belgaum
 D:-Kakinad
 Correct Answer:- Option-C

Question6:-Who was the first to describe the mutiny of 1857 as the first war of Indian Independence?
 A:-Subash Chandra Bose
 B:-V D Savarkar
 C:-Romila Taper
 D:-Tharachand
 Correct Answer:- Option-B

Question7:-How many National water ways are there in India?
 A:-3
 B:-5
 C:-7
 D:-9
 Correct Answer:- Option-D

Question8:-Bhagat Singh was sentenced to death in which case?
 A:-Kakori case
 B:-Chauri-Chaura Case
 C:-Assembly Bomb Case
 D:-Lahore Conspiracy Case
 Correct Answer:- Option-D

Question9:-Which day is observed as Human Right Day?
 A:-May 10
 B:-Dec 10
 C:-June 10
 D:-October 10
 Correct Answer:- Option-B

Question10:-In which session of INC,the moderates and extremists reunited?
 A:-Lucknow
 B:-Lahore
 C:-Madras
 D:-Calcutta
 Correct Answer:- Option-A


Question11:-The 'Savarna Jatha' to support the Vaikkom Satyagraha was organised by?
 A:-T K Madhavan
 B:-K Kelappan
 C:-Mannath Padmanabhan
 D:-A K Gopalan
 Correct Answer:- Option-C

Question12:-The founder of Atma Vidya Sangham?
 A:-Ayyappan
 B:-Thycand Ayya
 C:-Sahodaran Ayyappan
 D:-Vagbatananda Gurudeva
 Correct Answer:- Option-D

Question13:-Who is known as the father of Kerala Renaissance?
 A:-Kumaranasan
 B:-Sree Narayana Guru
 C:-Chattampi Swamikal
 D:-V T Bhattathiripad
 Correct Answer:- Option-B

Question14:-Owner of Swadeshabhimani edited by K Ramakrishna Pillai?
 A:-C V Kunjiraman
 B:-K kelappan
 C:-Dr.Palpu
 D:-Vakkom Abdul Khadir Maulavi
 Correct Answer:- Option-D

Question15:-When was the historic temple Entry Proclomation made?
 A:-Nov 12,1936
 B:-April 12,1936
 C:-March 12,1936
 D:-June 12,1936
 Correct Answer:- Option-A

Question16:-Which actress of Harry Potter Movie series was appointed as the Good will Ambassador for UN Women?
 A:-Juliya Roberts
 B:-Emma Watson
 C:-Jennifer Lopez
 D:-Kait Winslet
 Correct Answer:- Option-B

Question17:-Operation Protective Edge is the name of which country's controversial military action launched on its neighbourhood?
 A:-Israel
 B:-Syria
 C:-Jordan
 D:-Egypt
 Correct Answer:- Option-A

Question18:-World population Day was observed on:
 A:-June 11
 B:-July 11
 C:-August 11
 D:-March 11
 Correct Answer:- Option-B

Question19:-Who received the Golden Ball award for the best player of the FIFA World Cup 2014?
 A:-Miroslav Klose
 B:-Karim Bensema
 C:-Angel D'maria
 D:-Lionel Messi
 Correct Answer:- Option-D

Question20:-Who scored the first Double century in one day International Cricket?
 A:-verendar Sehway
 B:-Sachin Tendulkar
 C:-Virat Kohli
 D:-Shahid Afridi

 Correct Answer:- Option-B

Secretariat Assistant Exam Expected GK Questions and Answers 2015 Secretariat Assistant Exam Expected GK Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 19:13 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.