Secretariat Assistant Exam Expected Questions 2015

Kerala PSC Secretariat Assistant Exam Expected Questions 2015 || Secretariat Assistant Exam Expected Questions and Answers 2015 || Download Secretariat Assistant Exam Expected Questions 2015  

1.Who is the Chairman of second national Commission on Labour?
(a) Ms. Mamta Sharma
(b) Ravindra Varma
(c) Ajay Maken (d)
 S. Ramadorai

2. The venue of 2016 Winter Youth Olympics is scheduled to be held in Lillehammer, a
city in:
(a) Canada
(b) Austria
(c) Australia
(d) Norway

3. Punishment for identity theft is provided in Section ............. of Information Technology Act 2000
(a) 66 B
(b) 66 D
(c) 66 E
(d) 66 F

4. In Kerala ‘Nanma’ stores were opened by:
(a) Civil Supplies Corporation
(b) Consumerfed
(c) Farm Information Bureau
(d) Social Welfare Department

5. Oxygen enters the body of a grasshopper through
(a) Gills 
(b) Spinnerets
(c) Spiracles
 (d) Booklungs

6. The alluvial tracts found in the South Western part of Rajasthan are known as
(a) dune
(b) Rohi
(c) doab
(d) Dhaya

7. Which of the following waves will best penetrate fog or low cloud ?
(a) Infrared
(b) Radio
(c) Ultraviolet
(d) Visible light

8. The power of pocket veto for the first time exercised by the president
(a) R. Venkataraman 
(b) V.V. Giri
(c) Zail Singh
(d) Rajendraprasad

9. The organic acid present in tomato
(a) Oxalic acid
(b) Acetic acid
(c) Lactic acid 
(d) Citric acid

10. The state in which Belgam is situated?
(a) Maharastra
(b) Karnataka
(c) Punjab
(d) West Bengal
11. The use of the Internet or other electronic means to stalk or harass an individual, a group of individuals, or an organisation is termed:
(a) Cyberspace
 (b) Cyberstalking
(c) Pornography 
(d) None of these

12. A heart with single atrium and single ventricle is a characteristic of adult.
(a) Amphibians
(b) Arthropods
(c) Birds 
(d) Fish

13. The country that is related to ‘Memogatescandal’:
(a) Saudi Arabia 
(b) Iran
(c) Iraq 
(d) Pakistan

14. Name the political parties in Kerala which abstained from Presidential Election 2012:
(a) Communist Party of India and the Revolutionary Socialist Party.
(b) Communist Party of India and Kerala Congress
(c) Revolutionary Socialist Party and IUML
(d) Revolutionary Socialist Party and NCP

15. Kochi royal family is also known as
(a) Nediyiruppu Swaroopam
(b) Perumpadappuswaroopam
(c) Thrippappur swaroopam
(d) Elayidathu swaroopam

Answers:-

1. (b) 2. (d) 3. (a) 4. (b) 5. (c) 6. (b) 7. (a) 8. (c) 9. (a) 10. (b) 
11. (b) 12.(d) 13. (d) 14.(a) 15. (b)
Secretariat Assistant Exam Expected Questions 2015 Secretariat Assistant Exam Expected Questions 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:48 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.