Kerala PSC Typist Questions and Answers 2015

Kerala PSC Typist Questions and Answers 2015
Model Questions for Typist Exam

1.WINDOWS is an example of :
(A)Database system
(B)Operating System
(C)Programming Language
(D)Application system

2.The name of the default Screen that we see after login to WINDOWS is:
(A)Control Panel
(B)Window Panel
(C)My computer
(D)Desktop

3.The Place where WINDOWS keeps copies of deleted files is called :
(A)Restoration Folder
(B)Retrieval Bin
(C)Recyle Bin
(D)Recovery Bin

4.The default directory where WINDOWS stores documents is :
(A)My documents
(B)My Programs
(C)Control Panel
(D)My Computer

5.ZIP program is used for :
(A)converting files to another language
(B)reducing size of files by com-pressing
(C)creating a database file
(D)creating a text file

6.Internet Explorer is :
(A)Antivirus Program
(B)Compiler Program
(C)Internet Surfing Program
(D)Debugging Program

7.The icon in the standard toolbar having the shape of a Floppy disk is used for :
(A)Clear
(B)Save
(C)Cut
(D)Delete

8.Which function key is used for selecting Word help :
(A)F5
(B)F2
(C)Fl
(D)F4

9.Which key in the keyboard is used with mouse for selecting multiple areas in WORD document?
(A)Ctrl
(B)Alt
(C)Shift
(D)Tab

10.Avast is a:
(A)Operating System
(b)Internet Explorer
(c)Antivirus Program
(d) None of these



Answers:-
1.b 2.D 3.c 4.a 5.b 6.c 7.b 8.c 9.c 10.c

Kerala PSC Typist Questions and Answers 2015 Kerala PSC Typist Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 01:15 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.