Secretariat Assistant Exam English Model Questions and Answers 2015

Kerala PSC Secretariat Assistant Exam English Model Questions and Answers 2015

1. All of us must be prepared to die ___ our country.
Answer :- for

2. The idiom ‘lose heart’ means:
Answer :- lose hope

3. Admitting a person to the citizenship of a state to which he does not belong:
Answer :- Naturalisation

4. The baby loves ____ toys.
Answer :- its

5. You are placed under suspension until ____ orders.
Answer :- further

6. Hari’s house is bigger than ____.
Answer :- yours

7. Some people ____ from voting.
Answer :- abstained

8. Epilogue is:
Answer :- Concluding part of a literary work

9. ____ she had many misfortunes, she is always cheerful.
Answer :- Although

10. This is a holy shrine and not a place for every Tom, Dick and ___.
Answer :- Harry

11. One who feeds only on fruits.
Answer :- Fructarian

12. ‘Slander’ means:
Answer :- to defame

13. She____ singing when I entered the room.
Answer :- was

14. Collect the ____ from all possible sources.
 Answer :- data

15. Kerala is blessed with _____ vegetation.
Answer :- luxuriant


16. ‘To have an axe to grind’ means:
Answer :- A private end to serve

17. A group of men _____ creating trouble.
Answer :- was

18. How will you prevent the bacteria ____ the system.
Answer :- from entering

19. ‘Sine die’ means:
Answer :- Without any definite date

20. A sentry must be:
Answer :- alert

21. The art of elegant speech or writing:
Answer :- Rhetoric

22. Finding fault ___ others is a bad habit.
Answer :- with

23. The old gentleman ____ to be a very good friend of my grandfather:
Answer :- turned out

24. Covered carriage of travelling pilgrims:
Answer :- Caravan

25. The violence in the plant _____ Maruti’s net profit by 5.41%.
Answer :- dip

26. I _____ playing tennis with Sania for a week now.
Answer :- have been playing

27. A sea abounding in islands:
Answer :- Archipelago

28. Traffic will be ____ through the side streets while the main road is resurfaced.
Answer :- diverted

29. You are not a believer, ___?
Answer :- are you

30. I ___ him for his determination.
Answer :- admired

31. The wood always _____ on water.
Answer :- floats

32. Raju is a ___ football player than Ram.
Answer :- worse

33. He is the best speaker ____ is available.
Answer :- that

34. To do away with a rule:
 Answer :- Abrogate

35. There is keen ____ in each trade.
Answer :- competition

36. This is the boy____ all praise.
Answer :- whom

37. Donkeys _____.
Answer :- bray

38. There won’t be any trouble,_____?
Answer :- will there

39. The chief minister with two of his ministers _____ here.
Answer :- is

40. The young one of cat:
 Answer :- kitten

41. None of the workmen arrived in time,_____? (use tag)
Answer :- did they

42. Bulls_____.
Answer :- bellow

43. Fish is reared in:
Answer :- aquarium

44. The opposite of ‘dense’ is:
Answer :- sparse

45. The antonym of ‘SAVOURY’:
Answer :- Unpalatable

Secretariat Assistant Exam English Model Questions and Answers 2015 Secretariat Assistant Exam English Model Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 17:16 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.