Lower Division Clerk / Bill Collector Exam Model Questions and Answers 2015

Kerala PSC Lower Division Clerk/Bill Collector Exam Coaching  2015 || Kerala PSC LDC Exam Coaching 2015||  English Exam Coaching for PSC Test

Direction: Fill up the blanks

1. Recently he has been ‘giving himself airs’. (‘Giving himself airs’ means:)
(A) establishing (B) behaving politely (C) getting treated (D) behaving arrogantly

2. ——— is an illusion usually associated with deserts.
(A) Mirage (B) Montage (C) Vintage (D) Melange

3. To be ——— I think you did not do the right thing.
(A) clever (B) free (C) frank (D) straight

4. Being awarded an Oscar marked a —— in her life.
(A) yardstick (B) milestone (C) sign – post (D) memorial

5. Good restaurants serving pure vegetarian food are very hard to ———.
(A) come by (B) get in (C) go through (D) take to

6. If you want to save money, you must ——— the shopping you do.
(A) cut down on (B) increase (C) put up with (D) add on

7. The closest meaning of the word ‘mania’.
(A) greatness (B) fame (C) madness (D) foolishness

8. Having been born in a good family, she is ——— rich to beg.
(A) very (B) too (C) greatly (D) plenty

9. It is possible to satisfy one’s —————— by doing some extra work.
(A) pride (B) wants (C) desires (D) heart

10. If ‘GOAL’ means object of effort, then ‘GAOL’ means:
(A) a soup (B) a bird (C) a prison (D) an image

11. I escaped by the skin of my ————.
(A) nose (B) teeth (C) ears (D) hand

12. I hope I ———— succeed.
(A) will (B) would (C) shall (D) should

13. They come to her every day ———?
(A) didn’t they (B) did they (C) have they (D) don’t they

14. She has always had ———— distrust of strangers.
(A) deep (B) the deep (C) a deep (D) an deep

15. The word ‘mock’ means

(A) intimate (B) steal (C) ridicule (D) mimic


Direction: Give suitable prepositions
16. I have invited him ——— the wedding .
(A) with (B) to (C) at (D) for

17. He was involved ——— the conspiracy .
(A) in (B) on (C) at (D) with

18. The statement is not relevant —————— the context .
(A) to (B) for (C) at (D) with

19. I am obliged ——— you for your help .
(A) in (B) for (C) from (D) to

20. I parted ——— my friend at the station .
(A) with (B) from (C) to (D) for

21. The miser does not part ——— money .
(A) in (B) by (C) on (D) with

22. The teacher is popular ——— the students .
(A) with (B) in (C) on (D) for

23. They supply us ——— rice .
(A) to (B) with (C) for (D) on

24. They supply rice —— us .
(A) to (B) for (C) with (D) at

25. The principal served a notice ———— me .
(A) on (B) in (C) at (D) by

Answers:-
1. D 2. A 3. C 4. B 5. A 6. A 7. C 8. B 9. B 10. C 11. B 12. A 13. D 14. C 15. C 16. B 17. A 18. A 19. D 20. B 21. D 22. A 23. B 24. A 25. C


Lower Division Clerk / Bill Collector Exam Model Questions and Answers 2015 Lower Division Clerk / Bill Collector Exam Model Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 00:33 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.