English Practice Test For PSC Examination 2015

Kerala PSC English Practice Test For PSC Examination 2015 || LD Clerk, Secretariat Assistant Exam
2015

Directions : Pick out the correct answer from the choices given.

1. He came late, didn’t he? Give a positive answer.
(A) Yes, he came. (B) Yes, he did. (C) Yes, did he. (D ) Yes, he does.
2. He won’t help us, will he? Give a negative answer.
(A) No, he will. (B) No, he won’t. (C) No, he would. (D) No, he wouldn’t.
3. I am right, ——— ?
(A) amn’t I (B) am I (C) are I (D) aren’t I
4. Everyone was happy, ————?
(A) wasn’t he (B) weren’t they (C) was he (D) were they
5. Neither of them knew the answer, ———— ?
(A) didn’t he (B) didn’t they (C) did he (D) did they
6. Neither of them ————— hard working.
(A) are (B) is (C) were (D) have been
7. Each of us———— given a prize.
(A) have (B) have been (C) has (D) were
8. The two girls like ————— very much.
(A) one another (B) each other (C) each (D) none of these
9. By this time next year she ————— her course.
(A) will complete (B) will be completing (C) will have completed (D) completed
10. She——— three languages .Now she ———— a fourth.
(A) is knowing , learns (B) knows , is learning (C) knows , learns (D) is knowing , is learning
11. Before he—— the station ,the train ———.
(A) reached , left (B) had reached , had left (C) reached , had left (D) reaches , left
12. When he ————- the room , his son ———in his chair.
(A) entered , slept (B) was entering , slept
(C) entered , was sleeping (D) had entered , had slept

Directions : Find out the error in the sentences given.
13. (A) One / (B) has to do / (C) his duty / (D) no error
14. (A) People believe that / (B) the God / (C) is omnipresent. /(D) no error
15. (A) Dog / (B) is / (C) a faithful animal. / (D) no error
16. (A) Man / (B) is / (C) mortal. / (D) no error
17. (A) The Platinum / (B) is / (C) a precious metal./(D) no error

Directions: Use correct prepositions wherever necessary.
18. He was absent ———— the class .
(A) to (B) from (C) in (D) at
19. The proposal was acceptable ——— me .
(A) to (B) in (C) with (D) from
20. The minister was accompanied ——— his private secretary .
(A) to (B) by (C) with (D) at


Practice Test - General English 
21. The prisoner was acquitted —————— the charge .
(A) of (B) at (C) in (D) by
22. She has great affection ——— the baby .
(A) at (B) in (C) for (D) with
23. She takes ———— her father .
(A) down (B) after (C) off (D) to
24. You should aim ——— a first class .
(A) at (B) in (C) for (D) with
25. Don’t be angry ——— me .
(A) to (B) at (C) with (D) for
26. The teacher was angry ————— his behaviour .
(A) with (B) at (C) to (D) in
Directions : Use the correct tense forms.
27. I would rather ——— a cup of tea.
(A) liked (B) to like (C) has liked (D) like
28. I would rather you——— home now.
(A) go (B) to go (C) went (D) has gone
29. I am not accustomed to ———— personal information about myself to strangers.
(A) giving (B) gave (C) has given (D) had given
30. He is accustomed to ———her what he thinks.
(A) tells (B) told (C) telling (D)in telling
31. That sofa needs ———— again.
(A) to clean (B) cleaning (C) cleaned (D) had cleaned
32. The burglar ——— before the police arrived.
(A) escaped (B) has escaped (C) have escaped (D) had escaped
33. Slow and steady ———the race.
(A) wins (B) is winning (C) win (D) are winning
34. He ——— very quickly when I met him yesterday.
(A) was walking (B) walks (C) has walked (D) has been walking
35. You will pass your examination, if you ——— hard.
(A) Worked (B) have worked (C) work (D) will have worked
36. I ——— here for almost half an hour.
(A) am waiting (B) was waiting (C) have been waiting (D) waited
Directions: Provide Synonyms
37. Weak
(A) feeble (B) strong (C) firm (D) obstinate
38. Holy
(A) famous (B) sacred (C) worship (D) pray
39. Which of the following word is correctly spelt?
(A) saparate (B) separate (C) seperete (D) seperats
40. Which of the following word is wrongly spelt?
(A) formaly (B) format (C) forge (D) forfeitAnswers

Answers:-
1. B 2. B 3. D 4. B 5. D 6. B 7. C
8. B 9. C 10. B 11. C 12. C 13. C 14. B
15. A 16. D 17. A 18. B 19. A 20. B 21. A
22. C 23. B 24. A 25. C 26. B 27. D 28. C
29. A 30. C 31. B 32. D 33. A 34. A 35. C
36. C 37. A 38. B 39. B 40. A
English Practice Test For PSC Examination 2015 English Practice Test For PSC Examination 2015 Reviewed by PSC BOOK on 17:57 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.