Secretariat Assistant Exam Important Questions and Answers 2015

Secretariat Assistant Exam Important Questions and Answers 2015


1.The State Chief Information Commissioneror a State Information Commissioner shall be removed by
(a) Governor on the report of the Supreme Court
(b) President on the report of the Supreme Court
(c) Governor on the report of the High Court
(d) Parliament on the advice of the Supreme Court

2. Whose autobiographical account is ‘Joseph Anton’ ?
(a) Salman Rushdie 
(b) Taslima Nasreen
(c) Vikram Seth 
(d) Julian Assange

3. The venue of G-20 summit held in June 2013:
(a) Russia 
(b) Brazil
(c) China
(d) Germany

4. Background colour or effects applied on a
document is not visible in :
(a) Web layout view 
(b) Print layout view
(c) Reading View
(d) Print Preview

5. Who among the following is not one of those who were elected as Member of Rajya Sabha from Kerala in 2012?
(a) P.J.Kurian
(b) Joy Abraham
(c) C.P.Narayanan
(d) C.N.Chandran

6. National Commission for Protection of Child Rights was set up in
(a) 2007 
(b) 2006 
(c) 2005
(d) 2004

7. Eastern most point of India.
(a) Cape Comorin 
(b) Kibithu
(c) Ghurmota 
(d) Parson point

8. Part IX-B of the Indian Constitution deals with
(a) Municipalities
(b) Panchayati Raj
(c) Administrative Tribunals
(d) Co-operative Societies

9. The first Internal Emergency was proclaimed by
(a) Dr. S. Radhakrishanan
(b) V.V. Giri
(c) Fakruddin Ali Ahmed
(d) B.D. Jetty

10. Which of the following aims to create social and economic democracy in India?
(a) Fundamental Rights
(b) Fundamental duties
(c) Citizenship
(d) Directive Principles


11. Adyanpara waterfalls is in ?
(a) Malappuram 
(b) Kasargod
(c) Kannur
(d) Kollam

12. What is the other name of vitamin B2
.
(a) Haemoglobin 
(b) Dextrose
(c) Thiamine 
(d) Riboflavin

13. Dr. Palpu was born at
(a) Kottayam
(b) Thiruvananthapuram
(c) Kochi
(d) Kollam

14. EEPROM stands for
(a) Electrically Erasable Programmable Read Only Memory
(b) Easily Erasable Programmable Read Only Memory
(c) Electronic Erasable Programmable Read Only Memory
(d) None of the above

15. The first country to pass Right to Information Act
(a) India 
(b) USA
(c) New Zealand
(d) Sweden

Answers:-

1. (a) 2. (a) 3. (a) 4. (d) 5. (d) 6. (a) 7. (b) 8. (d) 9. (c) 10. (d)

11. (a) 12.(d) 13. (b) 14.(a) 15.(d)
Secretariat Assistant Exam Important Questions and Answers 2015 Secretariat Assistant Exam Important Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:05 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.