Secretariat Assistant Exam Expected Questions and Answers 2015

Kerala PSC Secretariat Assistant  Exam Questions and Answers download || Secretariat Assistant  Exam Expected Questions and Answers || Secretariat Assistant  Question bank Download || Secretariat Assistant  Exam Sure Questions 2015

1. Chromosome consists of
(a) DNA and Lipids
(b) RNA and Aminoacids
(c) RNA and Sugar
(d) DNA and Proteins

2. National Human Rights Commission is a --
----
(a) Constitutional Body
(b) Parliamentary Body
(c) Statutory Body
(d) Judicial Body

3. The river known in the name ‘Dakshin
Ganga’
(a) Cauvery
(b) Godavari
(c) Narmada
(d) Ganga

4.What is the maximum punishment for
sending offensive messages through
communication service, etc.?
(a) 7 years and fine
(b) 3 years and fine
(c) 5 years and fine
(d) 2 years and fine

5. The disease that is caused by virus is
(a) Typhoid
(b) Malaria
(c) Common cold
(d) Cholera

6.The pass which connects Kozhikode and
Mysore.
(a) Thamarassery pass
(b) Aryankavu pass
(c) Perambadi Ghat
(d) Palakkad gap

7.Which state was known as Brahamarshi
desam in the vedic period.
(a) Madhya Pradesh
(b) Uttar Pradesh
(c) Andhra Pradesh
(d) Arunachal Pradesh

8. Whoever commits cyber terrorism shall be
punishable with
(a)imprisonment which may extend to 10 years.
(b)imprisonment which may extend to 14years
(c)imprisonment which may extend to imprisonment for life
(d)imprisonment which may extend to 7 years

9. The Akali Movement was related to
(a) Jainism
(b) Buddhism
(c) Sikhism
(d) None of these

10. ‘Light Year’ is a unit of:
(a) Time
(b) Distance
(c) Mass
(d) Gravity

11. Which of the following Articles of the Indian
Constitution authorises the parliament to
regulate the right of citizenship by law.
(a) Article 5
(b) Article 6
(c) Article 8
(d) Article 11

12. The primary beneficiaries of Domestic
violence Act are
(a) Women
(b) Children
(c) Women and Children
(d) Scheduled Castes and Scheduled Tribes

13. Who is the Chief Information Commissioner
of Kerala?
(a) C.S.Sasikumar
(b) Soni Thengamam
(c) Dr.Kuryas Kumbalakuzhy
(d) Sibi Mathews

14. Which of the following is not a network?
(a) LAN
(b) WAN
(c) DWAN
(d) All are networks

15. A cosmic year is equal to
(a) 250 million years
(b) 200 million years
(c) 250 billion years
(d) 150 million years

Answers:-



1.(d)
2.(c)
3.(b)
4.(b)
5.(c)
6.(a)
7.(b)
8.(c)
9.(c)
10.(b)
11.(d)
12.(c)
13.(d)
14.(c)

15.(a)

Secretariat Assistant Exam Expected Questions and Answers 2015 Secretariat Assistant Exam Expected Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 05:44 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.