LIVE STOCK INSPECTOR GR-II / POULTRY ASSISTANT / MILK RECORDER / STORE KEEPER / ENUMERATOR EXAM QUESTIONS 2015



1.The Paithan (Jayakwadi) Hydro-electric project, completed with the help of Japan, is on the river
A.Ganga               B.Cauvery       C.                Narmada             D.odavari
Answer: Option D

2.The percentage of irrigated land in India is about
A.45       B.65        C.35         D.25
Answer: Option C

3. The southernmost point of peninsular India, that is, Kanyakumari, is
A.north of Tropic of Cancer      B.south of the Equator
C.south of the Capricorn     D.north of the Equator
Answer: Option D

4. The pass located at the southern end of the Nilgiri Hills in south India is called
A.the Palghat gap         B.the Bhorghat pass
C.the Thalgat pass       D.the Bolan pass
Answer: Option A

5.) In India, which one of the following States has the largest inland saline wetland? 
A.    Gujarat         B.    Haryana            C.    Madhya Pradesh                D.    Rajasthan
Answer : D.

6.In which one of the following States has India's largest private sector sea port been commissioned recently? 
A.    Andhra Pradesh          B.    Karnataka          C.    KeralaD.    Tamil Nadu
Answer : A.

7. When you travel in certain parts of India, you will notice red soil. What is the main reason for this colour?
 A.    Abundance of magnesium              B.    Accumulated humus
 C.    Presence of ferric oxides                 D.    Abundance of phosphates
Answer : C.

8. Where Kerala Forest Research Institute is located?
(A) Peechi           (B) Thalassery           (C) Kottayam           (D) Sivagiri
Answer. A

9. In which district is located “Silent valley National Park”?
(A)Kottayam        (B)Idukki           (C)Waynad         (D)Palakkad
Answer: D

10. Where the first Rock Garden of Kerala is is located?
(A)Malampuzha           (B)Idukki            (C )Thrissur           (D)Kozhikode
Answer: A



LIVE STOCK INSPECTOR GR-II / POULTRY ASSISTANT / MILK RECORDER / STORE KEEPER / ENUMERATOR EXAM QUESTIONS 2015  LIVE STOCK INSPECTOR GR-II / POULTRY ASSISTANT / MILK RECORDER / STORE KEEPER / ENUMERATOR  EXAM QUESTIONS 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:36 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.