LGS, LDC Expected Questions and Answers - Part -6


 LGS, LDC  Expected Questions and Answers - Part -6


1. Cynide process is used to prepare?
 Answer:- Gold and Silver

2. The acid used to make permanent writing on the surface of glass?
 Answer:- Hydrofluric acid

3. Molish's test used to?
 Answer:- Detect carbohydrates in a solution
 
4. The Substance preserved under water is?
 Answer:- White phosphorous

 5. 'Pitch Blend' is ore of?
 Answer:- Uranium

 6. Which of the gas is odourless?
 Answer:- Nitric oxide

 7. Which is highly explosive material?
 Answer:- RDX

 8. Lipids are?
 Answer:- Fatty acids

 9. Which of the following is the source of common salt?
 Answer:- Halite

 10. Which of the following is a non-metal?
 Answer:- Boron


11.Alkali metals are usually kept under?
 Answer:-Kerosene

 12.Which chemical is used in making of Photograph?
 Answer:-  Silver bromide


 13. During a chloride test white fumes are produced due to the formation of?
 Answer:-  Ammonium Chloride

 14. Oxidence is a systematic name of?
 Answer:- Water

1 5. Scientist who first prepared urea?
 Answer:- Wohler

 16. Which compound is used sedative?
 Answer:- Pottassium Bromide

 17. Bakelite is a?
 Answer:- Thermo setting plastic

 18. Which acid is manufacturing by 'Contact Process'?
 Answer:- H2So4

 19. as the atomic number increases, electron affinity?
 Answer:- Decreases

 20. The process of bleaching by chlorine is called?
 Answer:- Oxidation
LGS, LDC Expected Questions and Answers - Part -6
<center>LGS, LDC  Expected Questions and Answers - Part -6</center>
Reviewed by PSC BOOK on 23:43 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.