Last Grade Servants [LGS] Exam Questions and Answers - Part -12

LGS Exam Questions And Answers|| LGS exam Expected    Questions And Answers


1.Which was the first subatomic particle discovered?
Answer :- Electron

2. Which theory is used for explaining the changes in reaction rate?
Answer :- Collision theory

3. Feron gas is used in?
Answer :- Refrigerators

4. Heat produced on account of friction is transferred by?
Answer :- Conduction


5. The number of molecules contained in 1 mole of gases is called?
Answer :-  Avogadro number

6. Water gas is a mixture of?
Answer :-  Carbon monoxide and Hydrogen

7. What is Red Led?
Answer :- Triplumbic tetroxide

8. Balmer's series in emission spectrum of hydrogen atom lie in the?
Answer :- Visible region

9. The central most spare of tooth contains?
Answer :- Pulp

10. The organ that regulates the body temperature in human being?
Answer :- Skin


11. The principal metal used in manufacturing steel is?
Answer :- Iron

12. Optical fibre works on the?
Answer :- total internal reflection


13. Chemically heavy water is?
Answer :- Deuterium oxide

14. Reo viruses are ?
Answer :- Double standard RNA viruses

15. Chemically respiration is?
Answer :- Oxidation reaction


16. National Science Day is observed on February 28 to commemorate?
Answer :- Raman's effect Day

17. Name the world's first dedicated education stellite launched by India?
Answer :- Edusat

18. The number of vertebra in the vertebral column of man is?
Answer :- 33

19. Bunchy top disease is caused by?
Answer :- Virus

20. Monocarpic plant which shows flowering once in 12 years?
Answer :- Bamboo
Last Grade Servants [LGS] Exam Questions and Answers - Part -12
<center>Last Grade Servants [LGS] Exam Questions and Answers - Part -12</center>
Reviewed by PSC BOOK on 20:06 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.