LAST GRADE SERVANTS (LGS) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2014

LAST GRADE SERVANTS (LGS) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS



1.Odissi is the dance style of  :
Answer : Orissa

2.How many countries are these in SAARC ?
Answer : 7

3.The normal heart beat :
Answer : 72 times a minute

4.The term Third World refers to :
Answer : Developing Countries

5.Who is called the Napoleon of India ?
Answer : Samudra Gupta

6.The first nuclear submarine acquired by the Indian Navy is named as :
Answer : Chakra

7.How many ribs are there in a human body ?
Answer : 12

8.A quantum of visible light is called :
Answer : Photon

9.The first nuclear power station of India at :
Answer :  Tarapore

10.Heparin is used for :
Answer : Clotting of blood

11. The world's largest satellite in solar system :
Answer :  Ganymede

12. Port Blair is the capital of :
Answer : Andaman and Nicobar


13. Who invented the telephone :
Answer :  Alexander Graham Bell

14. What does the word 'Aphasia' means?
Answer : Speech Disorders

15. The World Environment Day :
Answer : June 5

16. The famous Meenakshi Temple is situated in:
Answer : Madurai

17. Magnetic field is measured by :
Answer : Fluxmeter

18. How many players form a Water Polo team?
Answer : 7

19. Who composed "Vande Mataram"?
Answer : Bankim Chandra Chatterjee

20. Who is called the 'Nightingale of India'?
Answer : Sarojinin Naidu
LAST GRADE SERVANTS (LGS) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2014
<CENTER>LAST GRADE SERVANTS (LGS) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2014</CENTER>
Reviewed by PSC BOOK on 02:16 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.