WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2014

KERALA PSC WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS


1.Who is the journalist associated with 'Kesari'?
Answer : Balakrishna Pillai

2.The Konkan railway has been constructed between :
Answer : Mangalore and Mumbai

3.The oldest and most sacred of the Vedas :
Answer : Rig Veda

4.The paris commune took place in :
Answer : 1871

5.The fungus that produces alcohol is :
Answer : Yeast

6.The structure of DNA was discovered by :
Answer : Waston and Crick

7.The UNO was founded on ...............?
Answer : 24th October 1945

8 Which was the main centre of 'Salt Satyagraha' in Malabar?
Answer : Payyannur

9.Which is the southernmost Taluk in Kerala?
 Answer : Neyyattinkara

10.The book Das Capital was written by :
Answer : Karl Marx

11.Rangaswamy cup is the highest team prize in India for :
Answer : Hockey

12.India's first underground rail line is at :
Answer : Kolkata

13.Arthashastra was written by :
Answer : Kautilya (Chanakya)

14.First Indian State to use electronic Voting Machine for its entire voting process?
Answer : Goa

15.Nasik is situated on the banks of the river :
Answer : Godavari

16. Shivaji was born in :
Answer : 1627

17.In which district is Sabarimala temple located?
Answer : Pathanamthitta

18.Who is the founder of the Mughal dynasty ?
Answer : Babur

19.Kalinga war was fought in the year :
Answer : 261 B.C

20 Y - rays are :
Answer : neutral

21.The hardest form of carbon is :
Answer :  Diamond

22.Oxygen was discovered by :
Answer : Joseph Priestly

23.The river that carries the largest quantity of water is the ..............?
Answer : Amazon

24. The term 'extra cover' is associated with :
Answer : Cricket

25. The first woman Foreign Minister of India was :
Answer : Lakshmi N. Menon

26. The last district formed in Kerala was :
Answer : Kasaragod

27. The International Court of Justice is located :
Answer : Hagu

28. Goa was liberated in the year :
Answer : 1961

29. Fathom is the unit used for measuring :
Answer : Depth

30. The biggest public sector undertaking in India is :
Answer : Railways

31. Epistemology has to do with :
Answer : Knowledge

32. 'Le Monde' is the News paper of :
Answer : France

33. Shiva Samudra Hydro Electric Project is situated at :
Answer : Karnataka

WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2014
<CENTER>WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2014</CENTER>
Reviewed by PSC BOOK on 01:35 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.