LAST GRADE SERVANTS (LGS) EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS


LAST GRADE SERVANTS (LGS) EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS


1. What is the modern name of Mysore State?
Answer : Karnataka

2. Bacteria were first observed by:
Answer : Leeuwenhock

3. After vaccination the body builds up:
Answer : Antibodies

4. Who is the Author of the book Ujjaini?
Answer : O.N.V. Kurup

5. What is the chemical name of Heavy Water?
Answer : Deuterium Oxide

6. Who is the Author of the book 'One-day Wonders'?
Answer : Sunil Gavaskar

7. Who created the character of Shylock?
Answer : William Shakespeare

8.'Echo' is the effect produced due to :
Answer : Reflection of Sound

9. Who issues one-rupee note?
Answer : Unioin Finance Secretary

10. Sofia is the capital of :
Answer : Bulgaria

11. The instrument used for measuring atmospheric pressure :
Answer : Barometer

12. The instrument used for relative density of liquids :
Answer : Hydrometer

13. Who invented the laws of gravitations?
Answer : Issac Newton

14. The chemical name of white vitriol?
Answer : Zinc Sulphate

15. The scientific study of Moon?
Answer : Selenology

16. Who founded the Insulin?
Answer : Sir. Federic Banting

17. Garampani sanctuary is located at:
Answer : Diphu, Assam

18. The old name of Iran :
Answer : Persia

19. Capital of Hawai :
Answer : Boise

20. The Son of Sri Buddha?
Answer : Rahul



LAST GRADE SERVANTS (LGS) EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS
<CENTER>LAST GRADE SERVANTS (LGS) EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS </CENTER>
Reviewed by PSC BOOK on 21:37 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.