KERALA PSC MALE WARDER , WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2014

MALE WARDER , WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS


1.Who is known as the 'Gautama Buddha' of China?
Answer : Lao Tse
.
2.Father of Biology?
Answer : Aristotle

3.Who was the first Governor of Kerala?
Answer : Ramakrishna Rao

4.Which place is known as the 'Chirapunji' of Kerala?
Answer : Wayanad

5.Indian war memorial is situated in :
Answer : Delhi

6.The planning commission in India was set up in the year :
Answer : 1950

7.How many languages are listed in the Indian Constitution?
Answer : 18

8.The Alamatti dam is on the river :
Answer : Krishna

9.In which state is the famous Sun Temple of Konark located?
Answer : Orissa

10.Oncology is the diagnosis and treatment of :
Answer : Cancer

11.The country with highest Newspaper circulation?
Answer : Japan

12.The Indian Bank with over 9000 branches?
Answer : State Bank of India

13.Which is the Land of White Elephants?
Answer : Thailand

14.Kerala Panineeyam was written by :
Answer : A.R. Raja Raja Varma

15The new name of Ceylon is :
Answer : Sri Lanka

16.Andhra Pradesh was formed in the year :
Answer : 1953

17.The Red Fort was built by :
Answer : Shajahan

18.The Capital of Arunachal Pradesh is :
Answer : Itanagar

19.One Mile is equal to :
Answer : 1.61 km

20.The term Fourth Estate refers to :
Answer : Press

21.The last French Settlement in India was at :
Answer : Mahe

22.The Capital of Sikkim :
Answer : Gangtok

23.Panini is associated with :
Answer : Grammar

24.The mineral present in thyroxine is :
Answer : Iodine

25. Normally hen's eggs hatch in :
Answer : 21 days

KERALA PSC MALE WARDER , WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2014
<CENTER>KERALA PSC MALE WARDER , WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2014</CENTER>
Reviewed by PSC BOOK on 04:49 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.