Sub Inspector Of Police Exam Expected Questions and Answers 2014

SI Exam Model Questions and Answers 2014


1.The free trade port of the country is
(A) Ennoore
(B) Paradeep
(C) Kandla
(D) Haldia


Answer: C

2.Nobel Prize in which field is not paid out of the endowment set up by Dr. Alfred Nobel
(A) Peace
(B) Economics
(C) Medicine
(D) Literature


Answer:C

3.Judaism and Christianity arose in
(A) Palestine
(B) Rome
(C) Egypt
(D) Iran


Answer:A


4.Jai Bhagawan is related to which among the following sports?
(A) Shooting
(B) Boxing
(C) Archery
(D) Wrestling


Answer:B


5.The minister who served the shortest term in Kerala is ......
(A) C.H. Muhammad Koya
(B) M.P. Veerendra Kumar
(C) Achutha Menon
(D) A.K. Antony


Answer:C

6. Who was the first editor of ‘Deshabhimani’ started in 1915?
(A) T.K. Madhavan
(B) A.K. Gopalan
(C) E. Balanandan
(D) Varghese


Answer:A


7.  One of the major towns of the Godavari in the Satavah ana kingdom was
(A) Korkkai
(B) Arikkamedu
(C) Maski
(D) Pratishthana


Answer:D




8.Which of the following Five Year Plans registered the maximum growth rate ?
(A) First Five - Year Plan
(B) Second Five - Year Plan
(C) Fourth Five - Year Plan
(D) Seventh Five - Year Plan


Answer-B


9. Devaluation of currency helps to promote
(A) Exports
(B) imports at lower cost
(C) savings
(D) national income


Answer:A

10.When was the Integrated Rural Development Programme introduced in rural areas in India ?
(A) 1975-76
(B) 1978-79
(C) 1980-81
(D) 1981-82


Answer: C

11.Sivanthi Gold Cup is associated with
(A) Cricket
(B) Football
(C) Basket Ball
(D) Volleyball 


Answer:D

12. Who amongst the Muslim rulers first enforced price regulation ?
(A) Mohammed bin Tughlaq
(B) Iltutmish
(C) Alauddin Khilji
(D) Sher Shah Suri


Answer:C


13.What is condesation

(A) Change of gas into solid
(B) Change of Solid into liquid
(C) Chance of vapour into liquid
(D) Change of heat energy into cooling energy

Answer:C


14.If South-East is called East, North-East is called South and so on. What will North be called?
(A) East
(B) South-East
(C) South
(D) North-West


Answer:C

15. Who has been awarded for the 2011 Stockholm Water Prize?

(A) Reetha R. Colwell
(B) Stephen. R. Rarpenter
(C) Dr. Bindheswar Padak
(D) None of these


Answer:B

Sub Inspector Of Police Exam Expected Questions and Answers 2014
<center>Sub Inspector Of Police Exam Expected Questions and Answers 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 18:49 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.