LGS (Last Grade Servants) Exam Expected Questions and Answers 2014

 LGS Exam Model Questions 2014


1. India's first open university is located in ?
Ans: Hyderabad

2. Telephone was invented by _______________?
Ans: Graham Bell

3. The Director of film "Gandhi" is?
Ans: Richard Attenborough

4. The most popular Country of the world is ?
Ans: China

5. The state which has the maximum number of seats in Lok Sabha is?
Ans: Uttar Pradesh

6.Santhosh Trophy is associated with ______________?
Ans: Football

7.Dada saheb Phalke Award is given for excellence in the field of ___________?
Ans: Film

8.Rakesh sharma is the first Indian to ______________?
Ans: Go into the space

9.The Brightest planet as seen from the Earth is?
Ans: Venus


10. The language spoken next to Hindi in terms of number of people in India is?
Ans: Bengali





11.The smallest state in India is _____________?
 Ans: Tripura

12.The constitution of India came into force on ?
 Ans: January 26, 1950

13.The biggest Planet is_____________ ?
Ans: Jupiter


14.Tenzing climbed Mount Everest in ?
Ans: 1953.

15.Teheran is the capital of _____________?
Ans: Iran

16.The famous Sun Temple is situated in ?
Ans: Konark

17.The Curency of Bangladesh is ?
Ans: Taka

18.Kadhakali is a dance of _____________?
Ans: kerala

19. The prime minister immediately after the death of Jawaharlal Nehru was ?
Ans: Gulzari Lal Nanda

20. National Emblem of India is ?
Ans: LionedCapital
LGS (Last Grade Servants) Exam Expected Questions and Answers 2014
<center>LGS (Last Grade Servants) Exam Expected Questions and Answers 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 23:54 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.