General Knowledge Questions For Women Police Constable and Excise Guard Exam 2014

Women Police Constable and Excise Guard Exam Questions and Answers 2014



1. Fresco paintings of Ajanta Caves belong to the:

(A) Mauryan Period
(B) Harsha Period
(C) Gupta Period
(D) Mughal Period
Ans:-C
2.The headquarters of World Bank is in:

(A) Geneva
(B) Washington
(C) New York
(D) Paris
Ans:B
3.Which of the following diseases is not a water-borne disease?

(A) Cholera
(B) Typhoid
(C) Asthma
(D) Amoebic dysentery
Ans:C
4.The second most populous country in the world:

(A) China
(B) India
(C) U.S.A
(D) France
Ans:B
5.The district having the highest birth rate?

(A) Pathanamthitta
(B) Alleppey
(C) Malappuram
(D) Ernakulam
Ans:-C
6.Kautilya the author of ‘Arthasasthra’ was a contemporary of ————

(A) Ashoka
(B) Chandra Gupta Maurya
(C) Bindusara
(D) Samudra Gupta
Ans:-B
7.A wonderful and inspiring example for “Gurubhakti”` mentioned in Mahabharatha was ————

(A) Arjuna
(B) Karna
(C) Ekalavya
(D) Yudhishtira
Ans:-C
8.The World Human Rights Day is celebrated on

(A) 26th January
(B) 2nd October
(C) 14th November
(D) 10th December
Ans:-D
9.Graves disease is caused by the over production of

(A) insulin
(B) thyroxine
(C) glucogen
(D) calcitonin
Ans:-B
10.The President of India is elected by the

(A) Members of Parliament
(B) Members of Legislative Assemblies
(C) Governors
(D) Electoral College

Ans:-D
11.Who was the Agricultural Scientist who gave leadership to the “Green Revolution”?

(A) Dr. M.S. Swaminathan
(B) Jagadeesh Chandra Bose
(C) Dr. Chandrasekhar
(D) Dr. Khorana
Ans:-A
12.Which planet is nearest to earth:

(A) Mercury
(B) Mars
(C) Venus
(D) Jupiter
Ans:-C
13.Who, among the following, is most famous for building a large number of canals for irrigation ?

(A) Muhammad-bin tughluq
(B) Akbar
(C) Shahjahan
(D) Firuz Shah Tughluq
Ans:-D
14.Name the capital of Nepal:

(A) Gangtok
(B) Thimphu
(C) Kathmandu
(D) Jaipur
Ans:-B
15.Who amongst the following was the guardian and Regent of Akbar when he succeeded to the dominion of his father ?

(A) Asad Khan
(B) Adam Khan
(C) Asaf Khan
(D) Bairam Khan
Ans:-D
General Knowledge Questions For Women Police Constable and Excise Guard Exam 2014
<CENTER>General Knowledge Questions For Women Police Constable and Excise Guard Exam 2014</CENTER>
Reviewed by PSC BOOK on 23:14 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.