Village Extension Officer (VEO) Exam Model Question Paper 2014

Kerala PSC VEO Questions and Answers 


1. The first country to issue postal stamps is:
 Answer: Britain

2. The name associated with green revolution is:
 Answer:  M.S. Swaminathan

3. The Sun’s heat and light energy reaches earth by:
 Answer: Refraction

4. From which year onwards, October 2nd is observed as World non-violence day:
 Answer: 2007

5. First battle of Panipat was between:
 Answer: Babur and Ibrahim Lodhi

6. Father of Electricity:
 Answer: Michael Faraday

7. The food item that provides energy for growth is:
 Answer: Proteins

8. Pollination by agency of birds is named as:
 Answer: Ornithophily

9. Which dance form is known as ‘Poetry in motion’?
 Answer: Bharata Natyam

10. Mother Teresa was born in:
 Answer: Yugoslavia


11. Decimal System of numbers is originated in:
 Answer: India

12. Atom Bomb is based on:
 Answer: Nuclear Fission

13. The first University in India was started at:
 Answer: Kolkata

14. The title ‘Mahatma’ was given to Gandhiji by:
 Answer: Rabindranath Tagore

15. The last district formed in Kerala is:
 Answer: Kasaragod

16. Which State shares the boundaries with largest number of States?
 Answer: Uttar Pradesh

17. The first Woman president of Indian National Congress is:
 Answer: Annie Besant

18. Who is the chairman of the Loksabha?
 Answer: The Speaker

19. How many players are there in a Hockey team?
 Answer: 11

20. The famous ‘Gayatri Mantra’ is in:
 Answer: Rigveda

Village Extension Officer (VEO) Exam Model Question Paper 2014
<center>Village Extension Officer (VEO) Exam Model Question Paper 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 07:26 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.