LGS ( Last Grade Servants ) Exam Model Questions 2014

LGS Exam Expected Questions and Answers 2014 || LGS Exam Questions 2014 || LGS Exam Coaching 2014 || Kerala PSC Examination Questions and Answers 2014


Part -2

15. The last district formed in Kerala is:
 Answer: Kasaragod

16. Which State shares the boundaries with largest number of States?
 Answer: Uttar Pradesh

17. The first Woman president of Indian National Congress is:
 Answer: Annie Besant

18. Who is the chairman of the Loksabha?
 Answer: The Speaker

19. How many players are there in a Hockey team?
 Answer: 11

20. The famous ‘Gayatri Mantra’ is in:
 Answer: Rigveda

21. The Samadhi of Morarji Desai is known as:
 Answer: Abhay Ghat

22. Which town of Kerala is known as Kashmir of South India?
 Answer: Munnar

23. The highest award in the field of science in India is:
 Answer: India Science Award

24. The scientist who arranged elements according to the increasing atomic weight is:
 Answer: Mendeleev

25. Arjuna award is associated with:
 Answer: Sports and games

26. Chemical name of aspirin is:
 Answer: Acetylsalicylic acid

27. OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) was formed in the year:
 Answer: 1960

28. ‘Neermathalam Pootha Kalam’ was written by:
Answer: Madhavikutty

29. Why sodium is kept in Kerosene?
 Answer: Sodium is highly reactive


LGS ( Last Grade Servants ) Exam Model Questions 2014
<center> LGS ( Last Grade Servants ) Exam Model Questions 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 00:04 Rating: 5

1 comment:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.