LDC ( Lower Division Clerk ) 2014 Model Questions and Answers

Lower Division Clerk Model Questions and Answers 2014

LDC General Knowlegde Expected Questions and Answers 2014

1.Who laid out the first Mughal garden in India?
(A) Babar
(B) Akbar
(C) Jahangir
(D) Shahjahan

Answer :
Babar

2.Sardar Sarover Project is to be constructed on the river
(A) Godavari
(B) Narmada
(C) Krishna
(D) Tapti

Answer :
Narmada

3. Which is the strongest oxidizing agent?
(A) Iodine
(B) Bromine
(C) Chlorine
(D) Fluorine

Answer :
Fluorine 

4.Gray revolution is related to
(A) Housing
(B) Medicine
(C) Leather
(D) Egg

Answer :Housing

5. The first organ to be transplanted was
(A) Kidney
(B) Lung
(C) Heart
(D) Liver

Answer :
Heart

6. Which is the largest organ in the human body?
(A) Liver
(B) Heart
(C) Skin
(D) Kidney

Answer :
Skin

7. The heaviest noble gas is
(A) Argon
(B) Radon
(C) Neon
(D) None of these

Answer :
Radon

8. The Prime Minister who started privatization is Britan?
(A) Margaret Thatcher
(B) John Major
(C) Toney Blair
(D) Winston Churchil

Answer : Margaret Thatcher

9.  Lakshadweep Islands are
(A) Volcanic Island
(B) Coastal Island
(C) Coral Island
(D) Continental Island

Answer :
Coral Island

10. Who has the first President to won the Bharatharatna?
(A) Dr. Rajendra Prasad
(B) Dr. S.Radhakrishnan
(C) A.P.J.Abdul kalam
(D) K.R.Narayan

Answer :
Dr. Rajendra Prasad
 
LDC ( Lower Division Clerk ) 2014 Model Questions and Answers
<center>LDC ( Lower Division Clerk ) 2014 Model Questions and Answers </center>
Reviewed by PSC BOOK on 01:50 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.