LIBRARIAN GRADE 3 EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS

Kerala PSC Librarian Grade 3 Model Question and And Answers


Part 1
General Knowledge & Currant Affairs


1.________has become the first state in India to observe Child Protection Day?
Ans:Assam.

2.Who is the king assumed the little “vikramadithya”?
Ans:Chandragupta II

3. On which river is the sardar sarovar dam?
Ans:Narmada

4. What is called the naval air station in Andaman Islands?
Ans:INS Utkarsh

5. Which is country leads in the production of rubber in the world?
Ans: Malaysia

6. Stainless steel is an alloy of iron and ______________?
Ans:Chromium and Nickel

7. The term “breaststroke” is associated with which sportsitem?
Ans:Swimming

8. By which means the disease sappiness encephalitis spread?
Ans:Rat flea

9. Which writer is known as “Uroob”?
Ans:P.C Kuttikrishnan

10. Deficiency of which among the following does cause thedisease Goiter?
Ans:Iodine

11. The light of asia is known as ___________?
Ans:Buddha  .

12. Which Indian won the SAIL- SBI Open golf title 2014?
Ans:Rashid Khan

13.World Wildlife Day was observed on ………?
Ans:March 3

14.National Cycling Academy was inaugurated at…….?
Ans:New Deli
 
15.Who appointed as the new Governor of Kerala?
Ans:Sheila Dayshift
LIBRARIAN GRADE 3 EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS
<CENTER>LIBRARIAN GRADE 3  EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS</CENTER>
Reviewed by PSC BOOK on 09:17 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.