JUNIOR PUBLIC HEALTH NURSE GRADE II MODEL QUESTIONS AND ANSWERS

                      JUNIOR PUBLIC HEALTH
NURSE GRADE II MODEL QUESTIONS AND ANSWERS


 1 It is the reward of labour for its contribution to the production activity?
Answer : wage

2. Smallest unit of culture is?
Answer : trait

3. One of the best form of controlled thinking?
Answer : reasoning

4. Nosocomial infection means?
Answer : infection acquired from hospital

5. Government of India re-designed National Family Planning Programme as National Family Welfare programme in the year?
Answer : 1977

6. Code of Ethics for nurses is?
Answer : guide for professional behavior

7. The nucleus of health service in rural area is?
Answer : Primary Health Center


8. In presbyophia the individual needs to hold the reading material?
Answer : at arms length

9. Which of the following clients is at risk for varicose veins?
Answer : a client who has had trombo phlebitis

10. The pain associated with migraine head ache is caused by?
Answer : dialation of the cranial arteries

11. The goal of nursing care for a client with acute myeloid-leukaemia is to prevent?
Answer : haemorrhage

12. A client with pneumonia is experiencing pleurite chest pain, he describes?
Answer : moderate pain the worsens on inspiration

13. Which of the following systems is not blocked by spinal anaesthesia?
Answer : the parasympathetic system

14. Reproductive and child health programme (RCH) launched in 1997, is a continuation and modification of .... programme?
Answe: CSSM

15. A wound with uneven edges is known as?
Answer: lacerated
JUNIOR PUBLIC HEALTH NURSE GRADE II MODEL QUESTIONS AND ANSWERS
<CENTER>JUNIOR PUBLIC HEALTH NURSE GRADE II MODEL QUESTIONS AND ANSWERS</CENTER>
Reviewed by PSC BOOK on 19:30 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.