General English Questions for VEO (Village Extension Officer) Examination 2014


General English For PSC Examination

Spot the error:
1.(A) He / (B) is / (C) good in mathematics. (D) no error
2.(A) The soil of Kuttanad / (B) is / (C) more fertile than Kottayam. (D) no error
3.(A) I heard / (B) all what / (C) she said. / (D) no error
4.(A)When he saw me / (B) he / (C) wished me. (D) no error
5.(A) My room / (B) is / (C) on upstairs. (D) no error
6.(A) He / (B) is / (C) my cousin brother (D) no error
7.(A) He prevented / (B) me / (C) to go there. (D) no error
8.(A) He / (B) robbed / (C) my watch. ? (D) no error
9.(A) He / (B) has / (C) curly hairs. (D) / (D) no error
10.(A)Tell me / (B) the content / (C) of the letter. / D) no error


Give suitable prepositions:
11.The student sat ——— the desk .
(A) at
(B) in
(C) for
(D) by
12.He is going to sit ——— an examination .
(A) at
(B) for
(C) on
(D) in
13.Give me a pen to write ———.
(A) with
(B) on
(C) in
(D) for
14.These are the things I am ignorant ———.
(A) in
(B) of
(C) about
(D) to
15.I cannot put up ——— this nonsense .
(A) to
(B) on
(C) with
(D) in

16.I have many letters to reply ——.
(A) to
(B) for
(C) with
(D) on
17.I have some business to attend ——— .
(A) for
(B) to
(C) with
(D) by
18.I have two children to look ——— .
(A) for
(B) at
(C) after
(D) down
19.I look —— to my brother as my guardian .
(A) up
(B) at
(C) for
(D) upon
20.Poets compare life ——— a long journey .
(A) at
(B) to
(C) for
(D) in

Complete the following sentences with the appropriate choices:
21.A group of men —— creating trouble .
(A) was
(B) were
(C) being
(D)have been


22.——— are you working for ?
(A) what
(B) who
(C) how
(D) which
23.We have a friend ———— plays piano.
(A) what
(B) which
(C) that
(D) who
24.Have a cup of tea, ————?
(A) Shall we
(B) will you
(C) would you
(D) wouldn’t you
25.There ——— a lot of water in the well.
(A) are
(B) is
(C) were
(D) have
26.Mr.Smith is not ———.
(A) home
(B) in home
(C) at home
(D) for home
27.——— your attention to your work.
(A) give
(B) pay
(C) bring
(D) none of these
28.——— the injured person on the rug.
(A) lie
(B) lay
(C) lays
(D) none of these
29.He was ——— for murder
(A) hang
(B) hung
(C) hanged
(D) none of these
30.———— you apologize, he won’t forgive you.
(A) if
(B) till
(C) until
(D) unless
31.One word for ‘show in the form of a picture’ is:
(A) describe
(B) draw
(C) depict
(D) none of these
32.He has been sitting here ———— the last five hours.
(A) if
(B) unless
(C) since
(D) for
33.A new series of hundred rupee notes ——— been issued.
(A) has
(B) have
(C)had
(D) none of these
34.Had he applied, he ———— the job.
(A) would get
(B) gets
(C) would have got
(D) will get
35.The word ‘mock’ means:
(A) intimate
(B) steal
(C) ridicule
(D) none of these
36.Synonym of the word ‘recur’ is:
(A) reverse
(B) repeat
(C) receive
(D) recede
37.The opposite of ‘derange’ is:
(A) arrange
(B) disarrange
(C)disorder
(D)dislocate
38.I ——— walk ten miles without getting tired.
(A) might
(B) could
(C) may
(D) can
39.Yesterday ———— European called at my house.
(A) an
(B) the
(C) a
(D) none ofthese
40.
Many Hindus study Sanskrit, but only ———— Muslims study it.
(A) few
(B) a few
(C) the few
(D) none of these


ANSWER KEY
1. C 

2. C 
3. B 
4. C 
5. C
6. C
7. C
8. B

9. C
10.B
21.A
22.A
23.D
24.B 

25.B
26.C
27.A
28.B
29.C
30.D
31.C
32.D
33.A
34.C

35.C
36.B
37.A
38.D
39.C
40.B
General English Questions for VEO (Village Extension Officer) Examination 2014
<center>General English Questions for VEO (Village Extension Officer) Examination 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 19:25 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.