Village Extension Officer Expected Questions and Answers 2014


Kerala PSC Village Extension Officer Expected Questions and Answers 2014

1. The first Governor General of Independent India is:
Ans. Lord Louis Mountbatten


2. Indian military operation in Kargil in 1999 was named
Ans. Operation Vijay


3. The first Indian state formed on the basis of language:
Ans. Andhra pradesh


4. Which is known as the “Heart and Soul” of the Indian Constitution?
Ans. Right to constitutional remedy


5. The person who gave the call “Dilli Chalo”:
Ans. Subhash Chandra Bose


6. Chairman of the Rajya Sabha is:
Ans. Vice President of India


7. The district of Kerala which has no coast line:
Ans. Kottayam


8. Wagamon hill station is situated in
Ans. Idukki


9. Kerala Forest Research Institute is in:
Ans. Thrissur


10. The Konkan railway has been constructed between
Ans. Mangalore and Mumbai



11. Which ocean is nicknamed as “Herring Pond”?
Ans. Atlantic Ocean


12. Fear of wild animals is a phobia called:
Ans. Agrizoophobia


13. World Animal Welfare Day is on:
Ans. October 4


14. The organ attacked by the disease AIDS:
Ans. Immune system


15. The Blue colour of the sky is due to:
Ans. Scattering of light


16. The instrument used to record the growth of plants:
Ans. Crescograph


17. Gir Forest in India is in:
Ans. Gujarat


18. World environment day is on:
Ans. June 5


19. The lady known as the “Grand Old Lady of Indian Nationalism” is
Ans. Ms Annie Besant


20. Periyar wild life sanctuary is situated in:
Ans. Idukki


21. The Headquarters of SAARC is situated at:
Ans. Kathmandu


22. The author of the biography “Wings of Fire”
Ans. A.P.J. Abdul Kalam


23. The first Indian postage was released in:
Ans. 1854


24. Who is called the “Second Ashoka”?
Ans. Kanishka


25. Wild life Institute of India is situated at:
Ans. Dehradun
Village Extension Officer Expected Questions and Answers 2014
<center>Village Extension Officer Expected Questions and Answers 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 02:43 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.