VEO (Village Extension Officer) Expected Questions and Answers 2014

Kerala PSC VEO Exam Model Questions and Answers 2014


1. A pearmain is what type of fruit?
Ans : Apple


2. What flower is the symbol of secrecy?
Ans : Rose


3. Which African country was founded by Americans?
Ans : Liberia


4. What was the name of Isaac Newton's dog - caused fire in lab?
Ans : Diamond


5. What is the worlds tallest grass?
Ans : Bamboo

6. The Salk vaccine is used against what disease?
Ans : Polio


7. Which country first used the fountain pen?
Ans : Egypt


8. TAP is the national airline of which country?
Ans : Portugal


9. Who was known as the Little Brown Saint?
Ans : Gandhi


10. A skulk is a group of which animals?
Ans : Foxes



11. What is the tenth letter of the Greek alphabet?
Ans: Kappa


12.How many rings on the Olympic flag?
Ans : Five


13. King Zog ruled which country?
Ans : Albania


14. Which country grows the most fruit?
Ans : China


15. Which car company makes the Celica?
Ans : Toyota


16. Which company is owned by Bill Gates?
Ans : Microsoft


17. Who wrote the Opera Madam Butterfly?
Ans : Puccini


18. Broccoli belongs to what family of plants?
Ans : Cabbage


19. The Mau Mau were terrorists in which country in the period of 1950-1960?
Ans : Kenya


20. Which European country is divided into areas called Cantons
Ans : Switzerland

VEO (Village Extension Officer) Expected Questions and Answers 2014
<center>VEO (Village Extension Officer) Expected Questions and Answers 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 19:25 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.