Staff Nurse Grade 2 Examination Questions and Answers 2014

 Kerala PSC Staff Nurse Grade 2 Examination Questions and Answers

1. The organ of human body that is not attacked by Cancer?
(a) Liver
(b) Lungs
(c) Heart
(d) Spleen

 Ans:C

2. Small Pox vaccine was discovered by:
(a) Louis Pasteur 

(b) Robert Koch
(c) Ronald Ross 
(d) Edward Jenner
Ans: D

3. World Red Cross Day celebrated on:
(a) March 20 

(b) April 7 
(c) May 8 
(d) May 31
Ans: C

4. The acid present in lemons and oranges is:
(a) Acetic Acid

(b) Hydrochloric Acid 
(c) Oxalic Acid 
(d) Citric Acid
Ans: D

5. The drug of choice for cardiac pain relief is:
(a) Code line

(b) Morphine 
(c) Demerol
(d) Dialudial 
Ans: A


6. Who is known for promoting human treatment of mentally ill?
(a) Fred 

(b) Moniz 
(c) Pinel
(d) Mesmer
Ans:C


7. Recommended daily allowance of Vitamin B12 is:
(a) 2 mg 

(b) 10 mg
(c) 5 mg 
(d) 1 mg 
Ans:  D

8. Blood clots floating in the circulating blood?
(a) Thrombus
(b) Emboli
(c) Plaque
(d) Aneurysm
Ans:B


9. Best laboratory method to diagnose AIDS?
(a) ELISA
(b) Oxford test
(c) Western Blot test
(d) VDRL
Ans:C


10. The drug used for aversion therapy in alcoholics?
(a) Dantrolane
(b) Bentropine
(c) Bromocriptine
(d) Disulfiram
Ans:D



11. A Positive mantoux test is in duration above:
(a) 10x10 mm
(b) 20x20 mm
(c) 15x15 mm
(d) 5x5 mm
Ans:A

12. Sudden voluntary repetitive movement of voluntary muscles
(a) Chorea
(b) Tremor
(c) Tetany
(d) Tic
Ans:B


13. The incidence of Leprosy in India is:
(a) 30%
(b) 10%
(c) 20%
(d) 50%

 Ans:C

14. Bollinges bodies are seen in:
(a) Chicken pox

(b) Cow pox
(c) Small pox 
(d) Fowl pox 
Ans:D

15.The acid present in lemons and oranges is:
(a) Acetic Acid

 (b) Hydrochloric Acid
 (c) Oxalic Acid
 (d) Citric Acid 
Ans:D

16. The metal present in hemoglobin is:
(a) Iron
(b) Magnesium
(c) Copper
(d) Zinc
Ans:A


17. The first heart transplant was done by:
(a) Alexander Fleming
(b) Christian Bernard
(c) P. Venugopal
(d) None of the above
Ans:B


18. Presence of hemoglobin in blood is measured by:
(a) Lactometer
(b) Shali’s Haemo meter
(c) Barometer
(d) None of the above
Ans B


19. A classical typhoid case in medicine is related with:
(a) Typhoid Mary
(b) Madam Curie
(c) Florence Nightingale
(d) None of the above
Ans :A


20. Who discovered the blood circulation system of human body?
(a) Alexander Fleming
(b) Hansen
(c) Edward Jenner
(d) William Harvey
Ans:D



Staff Nurse Grade 2 Examination Questions and Answers 2014
<center>Staff Nurse Grade 2 Examination Questions and Answers 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 09:11 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.