LGS EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2014

                    LGS QUESTIONS AND ANSWERS 2014


1. The industry which laid the foundation of industrialisation in India?
Ans: Cotton industries

2. The first jute mill in India was established in 1854 at Rishra near?
Ans:Kolkata

3. Who is known as the father of Indian industry?
Ans: Jamshedji Tata


4. The main competitor for Indian jute industry is ?
Ans:Bangladesh

5. The return on debentures is called?
Ans: Interest

6. Bombay Mutual Life Assurance Society was founded in?
Ans: 1870

7. After great change in the price of a commodity, there is no change in demand. The demand is known as ?
Ans:Inelastic

8. Green Revolution in India is also known as ?
Ans: Seed, Revolution and irrigation revolution

9. A speculator in stock markets who buys anticipating that prices will go up is called?
Ans: Bull



10. Which nation is considered to be the orginator of the concept of micro finance?
Ans: Bangladesh

11. The monetary policy in India is formulated by?
Ans: Reserve Bank of India

12. The South Indian City which is the hub of automobile industry?
Ans:Chennai
LGS EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2014
<CENTER>LGS EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2014</CENTER>
Reviewed by PSC BOOK on 02:55 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.