Kerala PSC LGS MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2014


 Kerala PSC LGS Question and Answers


1. Who was the recipient of prestigious Sydney Peace Prize 2010 inrecognition of her works in Social Justice?
Ans. Dr. Vandana Shiva

2. Which state is known as India's Spice Garden?
Ans. Kerala

3. Name the oldest Mountain range of India?
Ans. Aravallis

4. “Satyameva Jayate” in National Emblem is written in: (Question from Last Grade Exam 2001)
Ans. Devanagari script


5. The largest National Park in Kerala is:
Ans. Eravikulam National Park in Idukki

6. Indian Military Academy is situated at:
Ans. Dehradun

7. The first battle of Panipat was in:
Ans. 1526


8. Mother Teresa was born in: (Lower Division Clerk Wayanad Exam 1998)
Ans. Yugoslavia

9. Hormones which are necessary for the development of the human body are secreted by the ____ gland?
Ans. Pituitary gland

10. Who was the first person in India to win a Nobel Prize?
Ans. Rabindranath Tagore


11. The nearest star to Earth is:
Ans. Sun

12. The “Diamond City” in India is:
Ans. Surat

13. The founder of Fathepur Sikri was:
Ans. Akbar

14. Gregor Mendel’s name is associated with: (PSC Previously asked question in LD Clerk Exam 1994)
Ans. Genetics

15. The official language of Jammu and Kashmir is:
Ans. Urdu

16. “Horthus Malabaricus” deals with:
Ans. Medicinal Plants of Kerala

17. Electronic transfer of message is called:
Ans. E-Mail


18. Where did Mahatma Gandhi launched his first struggle?
Ans. Champaran

19. The only state in India which has the uniform civil code:
Ans. Goa

20.The first recipient of the Dadasaheb Phalke Award was:
Ans. Devika Rani


Kerala PSC LGS MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2014
<center>Kerala PSC LGS MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 01:19 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.