Kerala PSC Examination Expected Questions 2014

 Kerala PSC LGS Expected Questions 2014


1.Who was the first woman Governor of an Indian State ?
Ans. Sarojini Naidu

2.Who is the first non-Indian to receive the Bharat Ratna ?
Ans. Khan Abdul Ghaffar Khan

3.Dr. M.S. Subbulakshmi has distinguished herself in the field of..........
Ans. Vocal Music

4.Which of the following is not correctly matched ?
Ans. M.F. Hussain–Tabla

5.Who said, “You give me blood, I will give you freedom” ?
Ans. Subhash Chandra Bose

6.Nobel Prizes are not given for which of the following fields ?
Ans. Music

7.When is the ‘International Women’s Day’ observed ?
Ans. March 8

8.Indra Nooyi is the Chief Executive Officer of which company ?
Ans. Pepsi

9.The 2008 Olympics will be held in______?
Ans. Beijing

10.6th April, 1930 is well known in the history of India because this date is associated with ____?


Ans. Dandi March by Mahatma Gandhi



11.The concept of ‘Din-e-Elahi’ was founded by which king ?
Ans. Akbar

12.The central point in Ashoka’s Dharma was_____?
Ans. Religious toleration

13.Mahatma Gandhi for the first time practised his Satyagraha in India at..........
Ans. Champaran

14.‘Do or Die’ was one of the most powerful slogans of India’s freedom struggle. Who gave it ?
Ans. Gandhiji

15.Who among the following formed a party named as ‘Forward Block’ ?
Ans. Subhash Chandra Bose
Kerala PSC Examination Expected Questions 2014
<center>Kerala PSC Examination Expected Questions 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 02:28 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.