General Knowledge Questions for Kerala PSC Last Grade Examination 2014

 Expected Questions for LGS Examination 2014


1. World Earth Day is observed on?
  Ans. April 22

 2. Father of electricity?
Ans. Michael Faraday.

3. Vitamin which helps for clotting of blood?
Ans. Vitamin K.

4. Study of birds is called?
Ans. Ornithology

5. “Vandematharam” is written by?
Ans. Bankim Chandra Chatterjee

6. Vallathol prize includes prize money of?
Ans. Rs 1,11,111

7. Kundara Proclamation was in the year?
Ans. 1809.

8. The boundary line between India and Pakistan is called?
Ans. The Radcliff Line.

9. World Literacy Day is observed on?
Ans. September 8.

10. “Yanthram” novel written by?
Ans. Malayattoor Ramakrishmnan


11. Which city is known as City of Palaces?
Ans. Kolkata

12. First Malayalam Movie?
Ans. Vigatha Kumaran.

13. India’s first mission to the Moon “Chandrayan-1” was launched on?
Ans. October 22, 2008.

14. Bokaro Steel Plant is located in?
Ans. Jharkhand.

15. The India Gate, the national monument of India located in?
Ans. New Delhi.

16. Panchayat Raj was started in India in?
Ans. 1959.

17. Article of the Indian constitution, which is of a temporary nature grants special status to Jammu and Kashmir?
Ans. Article 370.

18. District Primary Education Programme (DPEP) initiated in India in?
Ans. 1994

19. The National Flag of India is adopted in?
Ans. July 22, 1947.

20. Who is the chairman of Planning Commission?
Ans. Prime Minister.



General Knowledge Questions for Kerala PSC Last Grade Examination 2014
<center>General Knowledge Questions for Kerala PSC Last Grade Examination 2014 </center>
Reviewed by PSC BOOK on 01:10 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.