CONFUSING QUESTIONS AND ANSWERS

CONFUSING FACT


1. Who is the First Woman Governer of India ?
Answer: Sarojini Naidu

2. Who is the First Female Prime minister of India ?
Answer: Indira Gandhi

3. Who is the first Woman Chief Minister of India ?
Answer: Sucheta Kriplani

4. Who is the First Woman Minister of India ?
Answer: Vijayalakshmi Pandit

5. Who is the First Woman Central Minister of India?
Answer: Rajkumari Amrit Kaur

6. Who is the First Woman Speaker of India ?
Answer: Meira Kumar

7. Who is the First Woman Speaker of a State Assembly ?
Answer: Shano Devi

8. The First Indian Woman who Swam across English channel ?
Answer: Arti Saha

9. The First Indian Woman who Swam across Gibraltar Strait ?
Answer: Arti Pradhan

10. Who is the First Miss World from India ?
Answer: Reetha Faria



11. Who is the First Miss Universe from India?
Answer: Susmitha sen

12. Who is the first Miss India
Answer: Pramila Abraham

13. Who is Known as 'Guru Dev' ?
Answer: Rabindranath Tagore

14. Who is known as 'Guruji' ?
Answer:Sadashiva Golkar

15. Who is known as 'Grand Old Lady of Indian Nationalism' ?
Answer: Anie Basent

16. Who is known as 'Mother of Indian National Movement' ?
Answer: Madam Bhikkaji Kama

17. Where is Tuberculosis Research Center Situated ?
Answer: Chennai

18. Where is National Tuberculosis Institute Situated ?
Answer: Bangalore

19. Who founded Indian Institute of Science ?
Answer: J.R.D Tata

20 .Who founded Indian Academy of Science ?
Answer: C.V Raman

21. Who is Known as Shahid-e-Azam ?
Answer: Bhagath Sing

22. Who is Known as Qaid-e-Azam ?
Answer: Muhammad Ali Jinna

23. Who founded 'Servants of India' ?
Answer: Gopal Krishna Gokhale

24. Who founded 'Servants of God' ?
Answer: Khan Abdul Gaffer Khan

25. What is the Full Form of 'I.O.A' ?
Answer: Indian Olympic Association

26. What is the Full Form of 'I.O.C' ?
Answer: International Olympic Committee
CONFUSING QUESTIONS AND ANSWERS
<center>CONFUSING QUESTIONS AND ANSWERS</CENTER>
Reviewed by PSC BOOK on 00:20 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.