Kerala PSCfrequently Asked Computer Related Questions

Computer - General Knowledge


1.Pentium series of microprocessors were introduced by
Ans:Intel

2. WWW stands for:
Ans:World Wide Web

3. Anything that comes out of a computer:
Output

4. Computer processing speed is measured in terms
Ans:MHz

5. Software that runs on computers and manages the computer hardware is called:
Ans:Operating System

6. Which is the short key used to view the slide show in power point?
Ans:F5

7. The term DSL stands for:
Ans:Digital Subcriber Line

8. The bar in which it displays the name of the currently active document is:
Ans:Title Bar

9. VDU is an old term for_______?
Ans:Monitor

10. How many windows can be active at a time?
Ans:One

11. Which of the following is NOT an early computer?
Ans:MacBook

12 ISP means:
Ans:Internet Servvice Provider


13. In computer Terminology ,what does I/O stands for?
Ans:Input/Output

14. ....... is generally regarded as the first microprocessor?
Ans:Intel 4004

15. The Feature avilable in word processor to type data in rows and coloumns from is:
Ans:Tables  
Kerala PSCfrequently Asked Computer Related Questions
<center>Kerala PSCfrequently Asked Computer Related Questions</center>
Reviewed by PSC BOOK on 00:06 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.